Njihove afere i skandali potresli su tadašnji Holivud. Predstavljamo vam 12 najvećih ljubavnika zlatnog Holivuda, piše Stil!

1. Cary Grant i Sophia Loren

Grant je bio u braku sa glumicom i piscem Betsy Drake kada su Sophia i on započeli aferu koja je obeležila snimanje filma The pride and passion 1957. godine. Godinu dana kasnije, Cary i Sophia su zajedno snimali film Houseboat koji je bio sniman po scenariju Grantove žene. Mada, tada je afera već bila gotova, a Sophia udata za Karla Pontija.

2. Gary Cooper i Grace Kelly

Gary Cooper je i dalje bio u braku kada je ušao u vezu sa Grace Kelly, dok su 1952. snimali film High Noon. Tada, on je imao 50 godina, a njegova sugruga sa ekrana tek 22. 

3. Joan Crawford i Clarke Gables

"Kao da je struja prošla kroz moje telo, kolena su mi zaklecala", Joan je ovako opisala njihov susret. Dok su 1931. snimali Possessed njihova veza je zapalila Holivud. Gagles se tek oženio teksaškinjom iz visokog društva, a Crawford je bila u visokobudžetnom braku sa Douglasom Ferbanksom mlađim.

4. Loretta Young i Clarke Gables

Nakon što su on i Joan Crawford raskinuli, Gables je imao aferu sa Lorettom Young, koja je zatrudnela i pobegla u Englesku kako bi izbegla skandal. Nakon porođaja Young je poslala ćerku u sirotište dok nije napunila 19 meseci. Nakon toga, vratila se po dete i rekla da ga je usvojila. 

5. Katharine Hepbern i Spancer Tracy

Katharine je izjavila da se zaljubila u Trejsija na prvi pogled, dok su snimali film Women of the year. Spancer zbog veroispovesti nije želeo da se razvede od žene, a i postojale su glasine o njihovom seksualnom opredeljenju. Ali, po mnogim zvezdama, ovo dvoje su imali romansu koja je trajala sve do glumčeve smrti 1967. godine, a Katherine mu se nije pojavila na sahrani iz poštovanja prema njegovoj porodici.

Pogledajte na sledećoj stranici koje još afere su uzburkale Holivud:

PageBreak

6. Catherine Deneuve i Marcello Mastroianni

Oboje su bili u braku kada su se upoznali - Deneuve sa fotografom Davidom Baileyjem, a Marcello sa glumicom Florom Karabelom. Međutim, njihova veza je trajala od 1971. do 1975, čak su dobili i dete. Njihova ćerka, glumica i pevačica Chiarra Mastroianni, rođena je 1972. i kako ona kaže, svoje roditelje videla je zajedno samo na ekranu.

7. Sean Connery i Rachel Welch

Dok je bio u braku sa Diane Kilento, Sean je uplovio u avanturu sa Rachel Welch. Originalni 007 je bio povezivan sa mnogim glumicama tada, počevši od Lane Wood do Jill Joan, ali i Lanom Turner.

8. Steve McQueen i Mamie Van Doren

Mamie još nije bila razvedena od frontmena Raya Antonija 1959. kada se prvi put spetljala sa McQueenom, tadašnjom mega zvezdom. Ni on nije bio razveden od  glumice i pevačice Nejle Adams. Prema Van Doren, McQueen ju je čak i nagovorio da koristi psihoaktivne supstance.

9. Steve McQueen i Ali MacGraw

Ali se zaljubila u Steve na setu filma The Getaway 1972. godine što je njen tadašnji suprug, inače direktor Paramaunt studija, Robert Ewans saznao od prijatelja Henrija Kisindžera.

10. Gloria Swanson i Joseph Kennedy

Sve je počelo 1927, kada je Gloria otišla kod Kennedya zbog finansijskog savetovanja. Uskoro, otac Johnna Kennedya i holivudska lepotica našli su se u trogodišnjoj vezi koja se odigrala na relaciji od Palm biča do Pariza. Naravno, Swanson je tada bila u braku sa francuskom aristokratom. 

11. Ingrid Bergman i Roberto Rossellini

Na setu filma Stromboli, Ingrid se toliko zaljubila u reditelja Roberta Rossellinija da je ostavila svog muža i ćerku zbog njega. Ovaj skandal je dostigao vrhunac kada su se Bergman i Rossellini venčali. Par je imao troje dece i ostao zajedno do 1957, kada je Rossellini imao aferu sa Sonali Dasguptom, ženom njegovog kolege.

izvor: Stil

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/