Možda najčuvenija filmska veza jeste ona između Elizabeth Taylor i Richarda Burtona, jer su se glumici upoznali u trenutku kada su oboje bili u braku i upustili se u romansu koja ih je odvela pred oltar. Nakon deset godina razveli su se, da bi se nakon 16 meseci pomirili i ponovo venčali. Drugi put  brak je izdržao još svega deset meseci. Ipak, njihova ljubav je bila očigledna i jedna od onih za koju kao da je napisana izreka: ne mogu da živim sa njim (njom), ali ne mogu ni bez njega (nje).

Kada su se sreli na zajedničkom snimanju filma "To have and hov not", lepa Lauren Bacall je imala svega 19 godina, a uveliko čuveni Humphrey Bogart 44. i bio je naravno oženjen.

Iako je javnost smatrala kako ga je mlađana Lauren zavela ne bi le se lakše probila u Holivudu i postala poznata, njihova očigledna privrženost je ove glasine vrlo brzo demantovala. Obožavali su jedno drugo, dobili su dvoje dece i živeli bajkovit život u porodičnoj kući sa dvorištem i psom, sve dok se Bogart nakon 12 godina zajedničke sreće nije razboleo i vrlo brzo i umro od raka.

Iz ere zlatbog Holivuda gde je strast sevala na sve strane, pogotovo kada je bio u pitanju ljubavni život Marilyn Monroe za koju su se svi praktično otimali, a potom i onaj turbulentan i izuzetno strastven između Ave Gardner i Franka Sinatre, selimo se na muzičku scenu ludih 70ih.

Pattie Boyd, model i fotograf, upoznala je čuvenog gitaristu Bitlsa, Georga Harrisona na snimanju filma u kom su ulogu imali i Bitlsi. Dve godine kasnije venčali su se, a on joj je napisao jednu od najlepših ljubavnih pesama benda "Something".

Ipak, negde u to vreme još jedan muzičar bio je zaljubljen u lepu Pattie, Georgov blizak prijatelj Eric Clapton, koji joj je napisao jednu od najpoznatijih ljubavnih pesama svih vremena "Layla".

Nakon desetogodišnjeg braka, Pattie je ipak ostavila Harrisona i započela vezu sa Claptonom. 

Ali ta veza nikako nije bila srećna, oboje su se odali porocima, a Pattie je kasnije u jednom intervjuu izjavila kako je George Harrison bio ljubav njenog života.

Jedan od takođe čuvenih, ali pomalo zaboravljenih brakova, bio je onaj između supermodela Cindy Crawford i Richarda Gerea. Manekena je imala 26, a poznati glumac 42 godine kada su započeli vezu, ipak zbog razlike u godinama njihov odnos se nikada nije u potpunosti razvio.

"Mislim da je problem u našem odnosu to što smo jedno drugom bili mnogo toga, ali mislim da nikada nismo bili prijatelji. Ja sam bila mlada, a on je bio Richard Gere. Kada sam počela da izrastam u osobu kakva sam danas, ali nisam uspela da pronađem zajednički jezik sa njim. Bila smo zajedno šest godina, ali smo u braku proveli samo dve."

Koji su to još čuveni parovi obeležili decenije iza nas pogledajte u našoj galeriji...

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Od Jane Birkin i Sergea Gainsbourga, preko čuvenih filmskih ljubavi Humphrey Bogarta i Lauren Bacall, pa do onih predsedničkih, kraljevskih i nekih za koje smo bili sigurni da neće uspeti. Pred vama je spisak fatalnih veza zbog kojih su se neki brakovi prekidali u sekundi, a drugi tek počinjali, jer u ljubavi nema pravila, a oni su nam to i dokazali.