Za neke devojke ljubavni život u jednom trenutku zaista postaje prava bajka i to ona sa kočijama, krunom, raskošnom balskom haljinom i naravno princem!

Ipak odricanja postoje sa obe strane. Naslednici krune morali su stočki da se zauzmu za svoje izabranice i garantuju za njih, njihovu lojalnost kruni i sve ono što ona sa sobom nosi, brojne odgovornosti i obaveze. A neki od njih su čak išli toliko daleko zarad ljubavi, da su se zbog ljubavi odrekli i krune i prestola.

Dok su one nakon tog raskošnog venčanja iz bajke, sna većine devojaka dobile pozamašni broj kjiga i pravilnika prema kojima će se od tog momenta odvijati njihov život, a slobodu ponašanja, kretanja, pa čak i oblačenja ostaviće u svom prošlom "običnom" životu.

1. Kate Middleton i princ William 

foto: Profimedia

Još uvek pamtimo venčanje koje je nakon onog princa Charlsa i Diane, zapalilio Britaniju, a to je svadba ni manje, ni više do njihovog starijeg siina, drugog u redu naslednika za krunu. Princ William i njegova dugogodišnja devojka, ćerka pilotskog dispečera i stujardese Kate Middleton venčali su se 2011. godine, dobvši titulu vojvoda i vojvotkinja od Kembridža.

2. Grace Patricia Kelly i princ Rainier III od Monaka

foto: Profimedia

Jedna od najvoljenijih američkih glumica svih vremena, povukla se iz sveta filma sa svega 26 godina, ne bi li se udala za princa Rainiera, a da bi do braka došlo njena porodica morala je da obezbedi miraz u iznosu od dva miliona dolara. Prvo od njihovo troje dece, princeza Caroline rođena je tačno devet meseci i četiri dana nakon venčanja svojih roditelja. 

3. Rania al-Yassin i kralj  Abdullah II od Jordana

foto: Profimedia

Kraljica Rania, ćerka doktora pre svog raskošnog kraljevskog venčaja radila je za kompaniju  Citibank i Apple. Svog budućeg supruga upoznala je na večeri kod zajedničkih prijatelja, a verdbu su objavili dva meseca kasnije.

4. Letizia Ortiz Rocasolano i princ Felipe od Španije

foto: Profimedia

Kada je popularna španska TV voditeljka rekla "Da" 2004. princu Felipeu, postala je prva žena iz naroda koja se našla na listi pretemdera za krunu.

5. Sofia Hellqvist i prince Carl Philip od Švedske

foto: Profimedia

Sudeći po ovim podacima, neobičan, pa čak i pomalo kontroverzan izbor partnera nije ništa neuobičajeno u švedskoj kraljevskoj porodici.
Naime, čak pola veka pre no što je njen unuk Carl Philip upoznao manekenku i straletu Sofiu Hellqvist, njegov deda princ Bertil je 1943. godine u Londonu upoznao velšku manekenku Lilian Davies, koja je pride bila i udata. Zbog protivljenja Bertlijevog oca, Lilian i princ čekali su 30 godina ne bi li se uzeli. Takođe, obe sestre Carla Philipa udate su za muškarce koji nemaju plavu krv.
Tako je princeza Victoria udata za Daniela Welsinga, njenog ličnog trenera. Dok je najmlađa sestra Madeleine udata za Christophera O'Neilla, biznismena.

PageBreak

6. Charlene Wittstock i princ Albert II od Monaka

foto: Profimedia

Bivša Južno Afrička plivačica upoznala je princa Alberta od Monaka na jednom od plivačkih događaja u Monaku, par je godinama zvanično nije priuznao svoju vezu, sve do prvog zajedničkog pojavljivanja 2006. na zimskim Olimpijskim igrama u Turinu.

7. Mary Elizabeth Donaldson i princ Frederik od Danske

foto: Profimedia

Kada se ovaj par 2000. godine upoznao u baru tokom Olimpijskih igara u Sidneju, Mary Elisabeth tada advertajzing menadžer bila je potpuno nesvesna Frederikovog društvenog statusa. Par se venčao četiri godine kasnije.

8. Wallis Simpson i kralj Edward VIII

foto: Profimedia

Pored prinčeva na ovoj listi morao se naći i jedan kralj, koji se zarad ljubavi prema jednoj običnoj devojci odrekao krune i prestola. Britanska kraljevska porodica nikako nije mogla da prihvati Amerikanku Wallis Simpson. Čuvene su Edwardove reči koje je izgovorio tokom abdikacije "Smatram nemogućim vršenje kraljevskih dužnosti i nošenje teškog bremena odgovornosti koje ono sa sobom nosi, ukoliko pored mene nije žena koju volim."

9. Michiko Shoda i princ Akihito od Japana

foto: Profimedia

Porodica Michiko Shode važila je za jednu od istaknutijih, ipak oni nisu posedovali ni kap plemićke krvi u svom poreklu, ali to nije sprečilo princa Akhitoa da je oženi nedugo nakon njihovog poznanstva na teniskom meču 1957. godine.