Bilo je to neko drugo vreme, drugačijih vrednosti i shvatanja. Od ljubavi se nije lako odustajalo, brak se nije odlagao, već se u njega hrlilo, a zbog Tog Nekog i zajedničkog života sa njim, odricalo se slave, uspešne karijre, pa i prestola.

I pride, sve je nekako izgledalo bajkovito. One su nosile svilene haljine sa otvorenim leđima, pile martini, a muštiklu sa tankom cigaretom držale vrhovima prstiju. Oni su bili večito zakopčani do grla i izgledali fantastično zgodno i muževno u obaveznoj košulji i sakou. Odmicali su im stolicu da sednu, otvarali vrata da prvo one uđu u kola, vozili su se ka sutonu, šetali plažom.

Ili nam se makar samo tako čini nekoliko decenija, pa i pola veka kasnije.

Presudite sami.

Elizabeth Taylor i Richard Burton

Jedna od najvećih ljubavnih romansi svih vremena svakako je između ovo dvoje glumaca. Upoznali su se na snimanju filma Kleopatra 1962. godine, razveli od svojih tadašnjih supružnika, da bi se u dva navrata venčavali i razvodili.

Iako se Elizabeth udavala čak osam puta, uključujući i brak Burtonom. Veza koju je imala sa njim bila joj je najznačajnija, a kada je 1984. godine preminuo, glumica je bila izuzetno potresena, iako tada nisu bili zajedno.
Čuven je njen odogovor na pitanje novinara šta smatra da je razlog zbog koga ona i Burton nisu uspeli: Moguće je da smo jedno drugo previše voleli.

foto: Profimeda

Vojvodtkinja i vojvoda od Vindsora

Oni nisu glumci, ali im se dogodila romansa poput one filmske, pa čak i one u bajci. Kralj Edvard VIII odrekao se trona zbog žene u koju se zaljubio, Amerikanke Wallis Simpson.

Tokom abdikacije rekao je "Smatram nemogućim vršenje kraljevskih dužnosti i nošenje teškog bremena odgovornosti koje ono sa sobom nosi, ukoliko pored mene nije žena koju volim."

Može li romantičnije od toga? Par se venčao 1937., ali nikada nisu bili u potpunosti prihvaćeni od strane Edvardove kraljevske porodice, te su ostatak života proveli živeći u Francuskoj.

foto: Profimedia

Humphrey Bogart i Lauren Bacall

Bogie i Betty, kako su ih zvali, upoznali su na setu filma "Imati i nemati" 1944. godine, Lauren je imala svega 19, a Bogart 44. Glumac se nakon ovog sudbinskog susreta ubrzo rastao, da bi se par potom venčao na imanju zajedničkog prijatelja u Ohaju.

Zajedno su glumili i mnogo filmova, živeći srećno i ispunjeno 12 godina u Los Anđelesu, da bi 1957. Bogart umro od raka, ostaviviši iza sebe mladu glumicu i njihovo dvoje dece potpuno očajno.

foto: Profimedia

Grace Kelly i princ Rainier od Monaka

Počelo je kao zvanični sastanak, a završilo se jednim od najbajkovitijih venčnja ikada.

Osvrćući se na početak braka i samo venčanje, Grace Kelly je rekla: "Udavši se za princa Rainiera, ja sam se udala za muškarca, ne ono što je njegova titula ili što on predstavlja ostatku sveta. Zaljubila sam se u njega, ne razmišljajući o bilo čemu drugom."

foto: Profimedia

Ronald i Nancy Reagan

Američki predesednik zaprosio je svoju tadašnju devojku na krajnje jednostavan način, tokom večere u njihovom omiljenom restoranu i to rekavši : "Hajde da se venčamo!" , na šta je ona odgovrila sa "Hajde!".

Tokom braka su često šetali, uvek držeći se za ruke, a po kući su jedno drugom ostavljali ljubavne poruke i pisma.

foto: Profimedia

PageBreak

Sonny i Cher

'60-ih i '70-ih ovaj pevački dvojac bio je izuzetno popularan, prvenstveno u Americi, a tokom uspešne zajednčke karijre prodali su preko 40 miliona ploča širom sveta.

Ubrzo se među njima rodila ljubav, Cher je tada ima 16, Sonny 27, a nakon par godina dobili su i sina jedinca, pet godina po njegovom rođenju par se razveo. Kada je 1998. godine Sonny poginuo prilikom skijaške nesreće, Cher je održala pogrebni govor tokom koga nije mogla zaustaviti suze.

foto: Profimedia

Paul Newman i Joanne Woodward

Glumica Joanne Woodward sa kolegom Paul Newmanom bila je u braku 50 godina, sve do njegove smrti 1998., a dugovečnost njihove veze u kojoj su dobili troje dece, opisala je sledećeim rečima: "Seksipil i lepota vremenom izblede i nestanu, ali biti u braku sa muškarcem koji će vas svakog dana nasmejati, to je ono istinsko zadovoljstvo."

foto: Profimedia

Frank Sinatra i Ava Gardner

Par je imao izuzetno buran i turbulentan odnos, svađe, ljubomora i mirenje u postelji, bili su deo njihove svakodnevice, ali ipak godinama nisu odustajali jedno od drugog.

"U krevetu smo uvek bili sjajan tandem problem je uglavnom nastajao na putu do kupatila" , izjavila je jednom prilikom čuvena glumica. Venčali su se 1951., razveli 1957. godine. Ava se više nikada nije udala, a njeni prijatelji kažu da ni jednog muškarca nije volela kao Franka.

foto: Profimedia

Jerry Hall i Mick Jagger

Lider Rolling Stounsa i američka glumica i model, imali su vezu dugu dvadeset godina, uprkos stilu života koji je Mick propagirao. Raskalašne žurke benda podrazumevale su klasičan recept: sex, droga i rock' n 'roll. Uprkos muzičarevim neverstvima, Jerry mu je rodila četvoro dece.

foto: Profimedia

Johnny Depp i Kate Moss

Devet godina su bili u vezi, jedan od najpopularnijih glumaca današnjica i ništa manje čuvena manekenka. Na temu njihovog raskida, Kate je rekla :"Godine i godine plakanja. Ah, količina tih suza." . Uh, i nama se stegne srce već kada ovo pročitamo.

foto: Profimedia

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija