Ljubav u doba glamura: 10 parova zbog kojih ponovo želimo da se zaljubimo!

foto: Profimedia

Zaboravite na Brangelina duo i Beckhamove, ovi old school parovi učinili su da ljubav izgleda bezvremeno, šik i bolno glamurozno.

Bilo je to neko drugo vreme, drugačijih vrednosti i shvatanja. Od ljubavi se nije lako odustajalo, brak se nije odlagao, već se u njega hrlilo, a zbog Tog Nekog i zajedničkog života sa njim, odricalo se slave, uspešne karijre, pa i prestola.

I pride, sve je nekako izgledalo bajkovito. One su nosile svilene haljine sa otvorenim leđima, pile martini, a muštiklu sa tankom cigaretom držale vrhovima prstiju. Oni su bili večito zakopčani do grla i izgledali fantastično zgodno i muževno u obaveznoj košulji i sakou. Odmicali su im stolicu da sednu, otvarali vrata da prvo one uđu u kola, vozili su se ka sutonu, šetali plažom.

Ili nam se makar samo tako čini nekoliko decenija, pa i pola veka kasnije.

Presudite sami.

Elizabeth Taylor i Richard Burton

Jedna od najvećih ljubavnih romansi svih vremena svakako je između ovo dvoje glumaca. Upoznali su se na snimanju filma Kleopatra 1962. godine, razveli od svojih tadašnjih supružnika, da bi se u dva navrata venčavali i razvodili.

Iako se Elizabeth udavala čak osam puta, uključujući i brak Burtonom. Veza koju je imala sa njim bila joj je najznačajnija, a kada je 1984. godine preminuo, glumica je bila izuzetno potresena, iako tada nisu bili zajedno.
Čuven je njen odogovor na pitanje novinara šta smatra da je razlog zbog koga ona i Burton nisu uspeli: Moguće je da smo jedno drugo previše voleli.

foto: Profimeda

Vojvodtkinja i vojvoda od Vindsora

Oni nisu glumci, ali im se dogodila romansa poput one filmske, pa čak i one u bajci. Kralj Edvard VIII odrekao se trona zbog žene u koju se zaljubio, Amerikanke Wallis Simpson.

Tokom abdikacije rekao je "Smatram nemogućim vršenje kraljevskih dužnosti i nošenje teškog bremena odgovornosti koje ono sa sobom nosi, ukoliko pored mene nije žena koju volim."

Može li romantičnije od toga? Par se venčao 1937., ali nikada nisu bili u potpunosti prihvaćeni od strane Edvardove kraljevske porodice, te su ostatak života proveli živeći u Francuskoj.

foto: Profimedia

Humphrey Bogart i Lauren Bacall

Bogie i Betty, kako su ih zvali, upoznali su na setu filma "Imati i nemati" 1944. godine, Lauren je imala svega 19, a Bogart 44. Glumac se nakon ovog sudbinskog susreta ubrzo rastao, da bi se par potom venčao na imanju zajedničkog prijatelja u Ohaju.

Zajedno su glumili i mnogo filmova, živeći srećno i ispunjeno 12 godina u Los Anđelesu, da bi 1957. Bogart umro od raka, ostaviviši iza sebe mladu glumicu i njihovo dvoje dece potpuno očajno.

foto: Profimedia

Grace Kelly i princ Rainier od Monaka

Počelo je kao zvanični sastanak, a završilo se jednim od najbajkovitijih venčnja ikada.

Osvrćući se na početak braka i samo venčanje, Grace Kelly je rekla: "Udavši se za princa Rainiera, ja sam se udala za muškarca, ne ono što je njegova titula ili što on predstavlja ostatku sveta. Zaljubila sam se u njega, ne razmišljajući o bilo čemu drugom."

foto: Profimedia

Ronald i Nancy Reagan

Američki predesednik zaprosio je svoju tadašnju devojku na krajnje jednostavan način, tokom večere u njihovom omiljenom restoranu i to rekavši : "Hajde da se venčamo!" , na šta je ona odgovrila sa "Hajde!".

Tokom braka su često šetali, uvek držeći se za ruke, a po kući su jedno drugom ostavljali ljubavne poruke i pisma.

foto: Profimedia

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
POVEZANE VESTI
Inicijalizacija u toku...