#LOVE: Ljubavni horoskop za jun 2016.

foto: Profimedia

Jun je nestabilan i turbulentan mesec. Planete koje prolaze kroz znak Blizanci (Sunce, Venera i Merkur) prave T-krst u promenljivim znakovima, sa Jupiterom (u Devici) i sa Neptunom (u Ribama).

Taj krst okuplja napete aspekte: dve opozicije i četiri kvadrata. U ovom slučaju radi se o: Jupiter – Neptun opoziciji (bila je aktivna prošle godine), opozicija između Saturna i planeta u Blizancima, kvadrati Saturn – Neptun, Jupiter – Saturn, Neptun sa planetama u Blizancima i Jupiter sa planetama u Blizancima. Planete koje prolaze kroz znak Blizanaca i prave aspekte sa tri sporije planete (Jupiter, Saturn, Neptun) imaju ulogu u stvaranju krsta koji donosi značajne, impresivne i zbunjujuće događaje.

Na makro planu donosi pobune i značajne događaje vezano za transport, komunikaciju i informacije, ali isto tako i područja u kojima su Jupiter, Saturn i Neptun imali uticaja u prošloj godini: pravo, religija, kultura, medicina, migracije, granice, stranci i strane zemlje i slično.

Isto tako, mogu se očekivati dramatični događaji, sukobi i katastrofe. Tokom juna 2016. godine događaji će biti intenzivniji, uzimajući u obzir činjenicu da se na dan 18. juna formira kvadrat između Saturna i Neptuna.

Neptun ima značajnu ulogu tokom juna 2016. godine, jer je tokom meseca retrogradan i stacioniran i ostaje tako sve do 12. stepena Riba (retrogradno kretanje počinje 13. juna). Neptun povezujemo sa idealizovanjem, kreativnošću, maštom, predanošću, ali isto tako sa lažima, prevarama, kriminalom, iluzijama, dvosmislenošću, haosom, neharmonijom, otuđivanjem, progonstvom, obmanama.

Sa druge strane, tokom juna može doći do reformi, transformacija, konstruktivnog razvoja i usmeravanja na pravi put. To će biti istaknutije u drugom delu juna kada se formira harmoničan egzaktan aspekt između Jupitera i Plutona (26. juna).

Drugi značajan događaj u junu događa se kada Merkur završava svoje retrogradno kretanje u Biku. Merkur se kretao retrogradno više od dva meseca i doveo nas do analiziranja, razmišljanja i razrešavanja određenih aspekata u našem životu. Konkretno, radi se o području u kojem Merkur – Mars opozicija (koja se formira 9. juna), može doneti važne događaje, zaključke i odluke u prvom delu meseca.

Na kraju, ali ne i poslednje, velika vest: 30. juna Mars kreće direktno, nakon dva i po meseca retrogradnog kretanja. Mars je u svom sedištu, u Škorpiji, snažan i pozitivan. Ciljevi postaju jasni, barijere se prelaze a sve što se preduzme, svaka akcija sada ima veći izgled za ostvarenje uspeha.

Evo kako se sve to konkretno odnosi na horoskopske znakove.

Ovan

Sve do 17. juna, Venera, planeta ljubavi i vladar kuće parova Ovna je u 3. kući Ovna. Uz prisustvo Venere u 3. kući svi neočekivani susreti mogu dobro proći ili ulazak u novu vezu može biti temeljen na zajedničkim intelektualnim interesima. Ali, Venera je u lošem položaju zbog Saturna, Jupitera i Neptuna, zbog čega će vaš ljubavni život istrpeti razne blokade, zbunjujuće situacije ili preterane emotivne reakcije. Nakon 17. juna Venera ulazi u puno mirniju kuću. Od tog datuma nadalje biće više zadovoljstva, bliskosti i težićete da izgradite stabilniji i sigurniji odnos. Voljena osoba, porodica i dom biće u prvom planu.

Bik

Mars se vratio u kuću partnerstva Bika, kroz koju prolazi retrogradnim hodom, i tu ostaje do 30. juna a tada nastavlja da se kreće direktno. U tom periodu mogu se očekivati kritični trenuci koji stavljaju na test veze. Traži se dobro i loše kroz odnos. Ono što ima vrednost preživljava i ojačava. Ono u čemu se ne prepozna vrednost raspada se. Ali, nemojte požurivati stvari! Krajem juna možete da donesete najbolje odluke, jer to je vreme kada ćete imati sve potrebne argumente, prave zaključke i kada situacija postaje jasnija. Osim toga, u prvom delu meseca na vezu utiče novčana situacija. U drugom delu meseca odnos se temelji na komunikaciji. Jun može doneti i obnovu odnosa.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 6 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...