Glumica, plesačica i dama koja je bila inicijator i ambasador mnogobrojnih humanitarnih akcija ali i ideal ženstvenosti, ljupkosti i graciozne lepote imala je zanimljiv ljubavni život koji je ipak bio u senci njenih uloga i dobrotvornog rada.

Mi vam u nastavku donosimo 12 činjenica iz njenog ljubavnog života...

1. Prva ozbiljna ljubav prelepe glumice je bio James Hanson (mladi biznismen iz Britanije). Par se verio 1952. godine, ali nakon što su odredili datum venčanja i nakon što je Audrey izabrala venčanicu, Hepburn je shvatila da bi ih karijere udaljile i da je veza ne ispunjava. Svoju venčanicu je poklonila mladom italijanskom paru kog je srela tog istog dana kada je raskinula veridbu...   

(6 kreacija koje dokazuju da je Givenchy + Audrey no.1 saradnja u istoriji)

2. Nakon veze sa Hansonom glumica je izlazila jedno vreme sa američkim pozorišnim producentom Michaelom Butlerom koji je producirao mjuzikle poput Kose.

3. Prilikom snimanja legendarnog filma Sabrina, Hepburn je započela ozbiljnu vezu sa glumcem i kolegom iz filma, Williamom Holdenom, koji je u to vreme bio u braku. Hepburn je nameravala da se uda za Holdena i osnuje porodicu sa starijim glumcem ali je napustila ideju kada je saznala da je Holden uradio vasektomiju.

4. Dve godine nakon raskida veridbe od Hansona, 1954. godine, Hepburn je upoznala američkog glumca Mel Ferrera na koktel žurci koju je organizovao njen dugogodišnji prijatelj Gregory Peck. Par je potom glumio u pozorištu igrajući Ondine kada su varnice između njih buknule. Mel i Audrey se venčao te iste godine u septembru u Švajcarskoj.

(10 filmova iz pedesetih koje bi svaka fashion devojka trebalo da pogleda)

5. Audrey je u braku sa Ferrerom dva puta imala spontani pobačaj ( prvi put 1955. godine, a drugi put 1959. godine) pre nego što je rodila jedino dete koje je imala sa Melom, sina Seana ( u julu 1960.) Audrey je probala da zatrudni opet ali je nažalost imala spontani pobačaj 1965. godine i dve godine kasnije.

6. Za vreme braka sa Ferrerom, mediji su izveštavali kako su obe strane neverne i kako je Hepburn prevarila glumca sa kolegom iz filma Two for the road, Albertom Finneyom.  

7. Mel i Audrey su se razveli nakon 14 godina braka u decembru 1968. godine. Iako su ostali u dobrim odnosima, par se retko kad sretao u javnosti.

(13 manje poznatih fotografija legendarne glumice Audrey Hepburn)

8. Ubrzo nakon razvoda, Hepburn je upoznala i zaljubila se u italijanskog psihijatra Andreju Dottija prilikom proputovanja Italijom u društvu sa princezom Olimpijom Emmanuelom Torloniom. Par se venčao u januaru 1969. godine. 

9. Iz ovog braka Hepburn ima sina Lucu kog je rodila u februaru sledeće godine. Samo četiri godine kasnije glumica je opet imala spontani...

10. Još jednom, Hepburn je morala da se suoči sa medijskim glasinama o neverstvu njenog supruga, ali i njenom. Po navodima u medijima, Dotti se intenzivno za vreme braka sa holivudskom glumicom viđao sa daleko mlađom damom, dok je Hepburn imama aferu sa glumcem Benom Gazzarom.  

11. Audrey se razvela od Dottija nakon 13 godina braka. Brak je zvanično raskinut 1982. godine.

12. Ostatak svog života (1980 do 1993.) Audrey je provela sa holandskim glumcem Robertom Woldersom. 1989. godine, Hepburn je izjavila kako je period koji je provela sa Robertom najlepši period u njenom životu.