Ovo je najromantičnije ljubavno pismo svih vremena

Foto: Profimedia

Britansko osiguravajuće društvo Beagle Street ovih je dana sprovelo anketu u kojoj su birali najlepše ljubavno pismo svih vremena. Evo što su zaključili...

Emocije.... Kako danas izjavljujemo ljubav, privrženost ka nekoj osobi? Mahom raznim emotikonima i slanjem sms poruka elektronskim putem, nažalost.

Jer romansa je bila nešto više, ljubav je bila nešto više kada su obična olovka i beli papir "ispisivali" nečiju ljubav. Tada je pismo bilo sasvim dovoljno da otopli i otvori srce neke žene. U želji da saznaju koje je to najlepše ljubavno pismo svih vremena, britansko osiguravajuće društvo Beagle Street je sprovelo anketu otkrivši da se masi najviše svidelo pismo koje je Johnny Cash napisao povodom 65. rođendana svoje večne muze i supruge June Carter Cash.

Direktno, iskreno, stvarno, osećajno, pažljivo i pre svega, jednostavno.

Između ostalog, rođendanska čestitka iz 1994. godine koju je legendarni Cash uputio svojoj supruzi sadržavala je misli poput: Starimo i navikavamo se jedno na drugo. Isto razmišljamo. Čitamo jedan drugome misli. Znamo što želimo, a da to ne moramo izreći naglas. Ponekad možda pomalo i iritiramo jedan drugog. Ponekad se možda uzimamo zdravo za gotovo. Ali s vremena na vreme, kao danas, razmišljam o tome, i zaključujem koliko sam srećan što delim život s najboljom ženom koju sam ikada upoznao...


Pismo Johnnyja Casha pobedilo je ljubavne poruke pesnika Keatsa, slavnog Churchilla, legendarnog Jimija Hendrixa i velikog holivudskog ljubavnog para Richarda Burtona i Liz Taylor.

U nastavku vam donosimo kompletno pismo na engleskom jeziku. Jer nijedan prevod ne može dovoljno dobro da vam prenese onu dirljivu emociju koju je Cash želeo da prikaže rečima u ovom pismu...  

June 23 1994

Odense, Denmark.

Happy Birthday Princess,

We get old and get use to each other. We think alike. We read each others minds. We know what the other wants without asking. Sometimes we irritate each other a little bit. Maybe sometimes take each other for granted.

But once in awhile, like today, I meditate on it and realize how lucky I am to share my life with the greatest woman I ever met. You still fascinate and inspire me. You influence me for the better. You're the object of my desire, the #1 Earthly reason for my existence. I love you very much.

Happy Birthday Princess.

John


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...