Anketa koju je među svojim korisnicima sproveo web servis za slušanje muzike Spotify, pokazala je da je omiljena muzika parova tokom seksualnog čina, ona iz filma Dirty Dancing, u kojem je briljirao Patrick Swayze i kao glumac i kao pevač numere "She's Like The Wind."

Na drugom mestu ove studije koja je urađena još 2012. godine, a sada opet dobija na važnosti, na listi najslušanijih pesama tokom vođenja ljubavi je "Sexual Healing" Marvina Gaya. Najveće "iznenađenje" je Ravelov "Bolero" koji se našao na trećoj poziciji. Zatim sledi pesma "Take My Breath Away" koju je grupa Berlin snimila za film "Top Gun", dok peto mesto drži ceo opus Barry Whitea.

Na šestom je ponovo Marvin Gaye sa pesmom "Let's Get It On", na sedmom "Unchained Melody" grupe Righteous Brothers, a na osmom "My Heart Will Go On" Celin Dion iz filma "Titanic."

Poslednja dva mesta na listi zausele su numere "Je t'aime, moi non plus" Serga Gainsbourga i Jane Brirkin i "I Will Always Love You" Dolly Parton u verziji Whitney Houston.

Preostalih deset mesta zauzaimaju pesme

11. "Don`t Want To Miss A Thing" - Aerosmith 

12. "Sex On Fire" - King Of Leon 

13. "Sound of Music" - Rodgers & Hammerstein 

14. "Uvertira 1812" - Čajkovski 

15. Muzika iz filma "Grease" 

16. "I Feel Love" - Donna Summer

17. "I'll Make Love To You" - Boys To Men 

18. "Mama Mia" - ABBA

19. "Sex Bomb" - Tom Jones 

20. Muzika iz filma "Star Wars"