Izložbe

ELLE Preporuka: Izložba VELIKIH FORMATA u ARTE galeriji

Posebnost izložbe je činjenica da postavku čine veliki formati izuzetnih stvaralaca, dela koja su inspirativna, koja su azbuka savremene srpske umetnosti. Objediniti, povezati u celinu i jednako apostrofirati značaj svakog pojedinca bio je poseban užitak i izazov. Kako je delovanje ARTE galerije najuže povezano sa kolekcionarstvom, izložba velikih formata predstavlja prikaz marljivog prikupljanja i brižljivog selektovanja kolekcionarskih primeraka od posebnog značaja.

Gala Čaki Art

Umetnici i kolekcionari iz celog sveta na Gala simpozijumu savremene umetnosti

U Novom Sadu će se u periodu od 1. do 7. oktobra održati drugi po redu Gala Internacionalni simpozijum savremene umetnosti. Na njemu će se pored umetnika iz Srbije predstaviti, neki od najtraženijih umetnika savremene scene iz 9 zemalja.

Tampon zona

Tampon zona: Lezbejke i njihova prava danas u Srbiji

Labris je organizacija koja se 24 godine u Srbiji bavi zaštitom prava lezbejki. Kao pripadnice LGBT zajednice, lezbejke u Srbiji su višestruko diskriminisane, a ova organizacija svakodnevno pokušava da na ove probleme ukaže.

Izložbe

ELLE Preporuka: Izložba FIVE YEARS u galeriji Laufer

Izložba FIVE YEARS zaokružuje petogodišnji rad galerije Laufer (Krunska 42). Na izložbi će biti predstavljeni umetnici: Boogie, Vesna Pavlović, Dragan Bibin, Boris Lukić i Mihael Milunović. Izložba će biti otvorena u četvrtak 19. septembra u 18 sati.

Priča o Arlemm-u

Nešto sasvim drugačije: Festival koji ćete poželeti da posetite sledeće godine

Sa dolaskom septembra, ne opraštamo se samo od vrelog leta, dokolice i chill uživanja na rekama, već i od festivala koji se mahom dešavaju u udarnim letnjim mesecima. Exit, Lovefest, Arsenal, Beer Fest i sve popularniji somborski Terminal sigurni smo da će i sledeće godine privući veliki broj ljudi koji žive za tu divlju i ludu „injekciju“ energije koja prati sve navedene manifestacije.

Sledeći je Oskar?

Pobednik venecijanskog filmskog festivala verovatno je i dobitnik Oskara

Piše se da niko nije bio iznenađen ovom pobedom, a svako ko je video trejler za film poslednjih dana, ubeđen je kako je ovo ostvarenje godine, ali i Phoenixova uloga života!

Tampon zona

TAMPON ZONA: O modi, ali ozbiljno sa Dunjom i Marijom

Da li ste znali da je "moda" jedan od najvećih zagađivača naše planete? Poslušajte u novoj epizodi MONDO podkasta kako je do toga došlo i na koji način možete "pametnije kupovati odeću".

Čuvene knjige

99 najboljih knjiga u istoriji: Da li ste pročitali bar 10?

Lovac u žitu, Buka i bes, Prohujalo s vihorom i Ubiti pticu rugalicu samo su neke od njih

BITEF

Klasična muzika koja ruši granice: No Borders Orchestra nastupa u tehno klubu Dragstor

U okviru programa 53. Bitef festivala No Borders Orchestra nastupiće u beogradskom Dragstoru.

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last prikazano: 97 - 108