Intervju

Vuk Vidor: Čak i kada nas laže umetnost mora da bude iskrena i odrađena do kraja

Svi se osvrćemo na godine koje smo proveli na Zemlji, a umetnik Vuk Vidor broji dane.

Najava koncerta

Nova turneja: Nick Cave stiže u Beograd sledeće godine!

Povodom novoizdatog albuma Ghosteen, Nick Cave and The Bad Seeds kreću na veliku evropsku i britansku turneju.

Kultura

Očekivano: Banksy otvorio pop-up prodavnicu u koju ne možete ući

Ovih dana je u londonskom Croydonu osvanuo jedan vrlo neobičan showroom. Za njegovo otvaranje zaslužan je, ni manje ni više, nego najpoznatiji svetski street art umetnik Banksy, koji je svih godina rada uspeo ostati anoniman i zaintrigirao svet porukama svojih radova.

Izložbe

ELLE preporuka: Izložba ATTENTION! HERE I AM

Druga samostalna izložba umetnika Branka Miliskovića biće otvorena 15. oktobra u 19h u Galeriji Doma omladine Beograda. Izložba nosi naziv ATTENTION! HERE I AM (Pažnja! Tu sam) i svojevrsni je retrospektivni podsetnik koji Milisković pravi na određeni broj godina. Prvu samostalnu izložbu pod istim nazivom imao je u bivšem prostoru Galerije 12HUB, novembra 2014. godine.

Kultura

Obavezne 3 knjige koje morate pročitati pre nego što izađe filmska verzija

U poslednjih par meseci 2019. godine očekujemo nekoliko filmskih poslastica koje su bazirane knjigama, bilo savremenim bestselerima ili klasicima nekih prošlih vremena. Pre nego što pogledate filmove koji izlaze na zimu, predlažemo da pročitate knjige, ponovite gradivo i stvorite vlastita očekivanja za njihove ekranizacije.

Marina Abramović ČISTAČ

ELLE na svitanju sa Marinom Abramović: "Recite mi NE i to je samo početak"

Neočekivano pozitivna, vesela, potpuno neposredna, na ne baš perfektnom srpskom (zbog koga se odmah ispričala), ali vrlo britkog jezika i uma, na specijalnoj konferenciji za štampu simbolično održanoj u osvit zore, Marina Abramović otkrila nam je još neočekivaniji broj detalja koji se ne tiču nužno njenog rada, štaviše. Pričala je o tome gde je pogrešila, zašto je srećna što je u Beogradu, ali i zašto je pomalo uplašena, te zašto joj je to što je žena i sa ovih prostora zapravo pomoglo u svetu, dok je komentar da oduvek smatra kako su "Žene jače od muškaraca", izazvao ovacije. Jedan od najzanimljivijih trenutaka bio je onaj kada je sasvim neposredno, onako kako je i vodila čitavu konferenciju, prisutnima predstavila "čoveka koji je čini veoma srećnom" svog partnera Toda.

71. Emmy

Dodela Emmy nagrada i srušen rekord: Potpuni trijumf serije o kojoj se najmanje pričalo

Ovo niko nije očekivao.

Tampon zona

TAMPON ZONA: Sajsi MC o feminizmu, braku i pokvarenicama

Sajsi MC je poznata srpska muzičarka, pesnikinja, performerka i pre svega žena koja uz pomoć mikrofona sa scene inspiriše i ohrabruje mnoge žene već više od 15 godina.

Izložbe

Izložba crteža Snežane Zlatković „Transformacije gradskog pejzaža: dekompozicija”

Autorka predstavlja svoj istraživački proces kroz crtež na doktorskim akademskim studijama Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u periodu od 2013. do 2019. godine. Crtež, kao osnovni metodološki alat istražuje složene arhitektonske situacije i formira niz eksperimenata na različitim fragmentima grada.

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last prikazano: 85 - 96