Marina Abramović ČISTAČ

ELLE na svitanju sa Marinom Abramović: "Recite mi NE i to je samo početak"

Neočekivano pozitivna, vesela, potpuno neposredna, na ne baš perfektnom srpskom (zbog koga se odmah ispričala), ali vrlo britkog jezika i uma, na specijalnoj konferenciji za štampu simbolično održanoj u osvit zore, Marina Abramović otkrila nam je još neočekivaniji broj detalja koji se ne tiču nužno njenog rada, štaviše. Pričala je o tome gde je pogrešila, zašto je srećna što je u Beogradu, ali i zašto je pomalo uplašena, te zašto joj je to što je žena i sa ovih prostora zapravo pomoglo u svetu, dok je komentar da oduvek smatra kako su "Žene jače od muškaraca", izazvao ovacije. Jedan od najzanimljivijih trenutaka bio je onaj kada je sasvim neposredno, onako kako je i vodila čitavu konferenciju, prisutnima predstavila "čoveka koji je čini veoma srećnom" svog partnera Toda.

71. Emmy

Dodela Emmy nagrada i srušen rekord: Potpuni trijumf serije o kojoj se najmanje pričalo

Ovo niko nije očekivao.

Gala Čaki Art

Umetnici i kolekcionari iz celog sveta na Gala simpozijumu savremene umetnosti

U Novom Sadu će se u periodu od 1. do 7. oktobra održati drugi po redu Gala Internacionalni simpozijum savremene umetnosti. Na njemu će se pored umetnika iz Srbije predstaviti, neki od najtraženijih umetnika savremene scene iz 9 zemalja.

Tampon zona

TAMPON ZONA: Sajsi MC o feminizmu, braku i pokvarenicama

Sajsi MC je poznata srpska muzičarka, pesnikinja, performerka i pre svega žena koja uz pomoć mikrofona sa scene inspiriše i ohrabruje mnoge žene već više od 15 godina.

Izložbe

Izložba crteža Snežane Zlatković „Transformacije gradskog pejzaža: dekompozicija”

Autorka predstavlja svoj istraživački proces kroz crtež na doktorskim akademskim studijama Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu u periodu od 2013. do 2019. godine. Crtež, kao osnovni metodološki alat istražuje složene arhitektonske situacije i formira niz eksperimenata na različitim fragmentima grada.

Najava koncerta

ANA STANIĆ koncert sa simfonijskim orkestrom

Neprolazna ikona devedesetih i dvehiljaditih, kantautorka, skoro jedina preostala pevačica pravog neiskvarenog popa kod nas , na čijim su pesmama Grad, Molila sam anđele, Sama, Točkovi, 20,30 godina i Nostalgija čitave generacije odrastale, ovoga puta pravi intiman, a muzički grandiozan koncert, na kojem će izvesti svoje hitove uz pratnju simfonijskog orkestra Stanislav Binički, u ušuškanoj atmosferi manjeg prostora, kakva je sala CZK Vlada Divljan.  Uz  orkestar,  specijalne muzičke goste iznenađenja i prateći rok bend,  Ana će se sa publikom vratiti u neka lepa vremena i podeliti magičnu emociju nastalu spajanjem  popa i roka sa klasikom.

Izložbe

Prvi put u Beogradu: Konceptualna slika Marine Abramović “Oblak”

U galeriji ARTE u okviru izložbe VELIKIH FORMATA na kojoj će posetioci imati priliku da vide radove Vladimira Veličkovića, Dušana Džamonje, Radomir Damnjanovića Damnjana, Mrđana Bajić, biće izložena i slika Marine Abramović..

Filmske nagrade

Koje će se dve glumice takmičiti za Oskara ove godine?

Nakon premijera na filmskom festivalu u Torontu, favoritkinje za Oskara su i više nego jasne.

Izložbe

ELLE Preporuka: Izložba VELIKIH FORMATA u ARTE galeriji

Posebnost izložbe je činjenica da postavku čine veliki formati izuzetnih stvaralaca, dela koja su inspirativna, koja su azbuka savremene srpske umetnosti. Objediniti, povezati u celinu i jednako apostrofirati značaj svakog pojedinca bio je poseban užitak i izazov. Kako je delovanje ARTE galerije najuže povezano sa kolekcionarstvom, izložba velikih formata predstavlja prikaz marljivog prikupljanja i brižljivog selektovanja kolekcionarskih primeraka od posebnog značaja.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last prikazano: 1 - 12