Na strani „male“ žene

Sanja Pavlović članica udruženja Novinarke protiv nasilja prema ženama, grupe od oko 30 novinarki iz nacionalnih i lokalnih medija u Srbiji u razgovoru sa Ivom Parađanin oktriva šta je to obeležilo aktivističku godinu za nama, kako je pandemija uticala na žene i kako njihova organizacija funkcioniše u novonastalim uslovima rada

10 francuskih filmova koji će vas smesta transportovati u Pariz

Najbliže što ovih dana možemo da priđemo Parizu jeste putem ekrana, a filmovi pomoći će nam da u roku od nekoliko minuta uronimo u Pariz.

Projekcije filmova u Muzeju Savremene Umetnosti u Beogradu startuju od 18 časova

U skladu sa novim epidemiološkim merama u Srbiji, projekcije Filmskog Programa Performans Umetnosti će od sada biti subotom od 18h. Zbog vrlo ograničenog broja publike, ljubazno molimo da rezervišite svoje mesto putem e-maila info@msub.org.

Izložba "Prostor-strukture" Rade Selaković

U beogradskoj galeriji B2, u peeriodu od 16. do 21. novembra publika je u prilici da vidi seriju radova u duhu geometrijske apstrakcije nastalih polovinom devedesetih godina u tehnici akril na platnu.

Ovog vikenda posetite: Merlinka Classics festival u Kinoteci

Prvo izdanje Merlinka Classics festivala počelo je u četvrtak, 12. novembra i trajaće do 15. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci. Festivalski program održaće se u Sali Makavejev gde će biti prikazano osam filmova koji su ostavili dubok trag na queer kinematografiju. Ovogodišnje izdanje otvorio jje Dragan Jovićević, scenarista i ko-reditelj dokumentarnog filma „Topli dom“ koji se bavi queer elementima u srpskom filmu, a prvo festivalsko veče obeležili su filmovi Milana Jelića koji je svojim radom omogućio veliku vidljivost queer senzibiliteta u jugoslovenskom filmu.

A.M. Leka - Najbolje od: Najveći hitovi i promašaji / 30 godina umetničke grafike

U Galeriji FLU, od petaka 13. novembra 2020. godine, možete pogledati izložbu radova Aleksandra Leke Mladenovića, redovnog profesora FLU pod nazivom NAJBOLJE OD Najveći hitovi i promašaji / 30 godina umetničke grafike. Osim u Galeriji FLU, izložba radova održava se i u Galeriji Izlozi FLU i Galeriji Centra za grafiku do 28. novembra 2020. godine.

Ispratite promociju knjige fotografija „Bamitbah” Ivana Hrkaša

Knjiga Bamitbah (U kuhinji) u izdanju sarajevske izdavačke kuće KultB, je dokumentarno-umetnička serija fotografija Ivana Hrkaša o svakodnevici u sarajevskoj Jevrejskoj opštini danas.

Počela je prodaja ulaznica za izložbu koja nosi potpis velikog Jean Paul Gaultiera

Ulaznice za evropsku premijeru izložbe Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve Žan Pol Gotje, koja će biti otvorena 21. novembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, zvanično se mogu naći u prodaji.

Kako smo se udaljili: Sa slikarom Petrom Mošićem o intimnosti i skupoj ceni slobode

Ušla sam kod Petra u atelje razmišljajući o tome kako se retko dešavaju te divne slučajnosti: samo dan nakon što sam ga zvala da mi bude sagovornik, on mi je poslao poruku da je ovogodišnji dobitnik nagrade za slikarstvo Fondacije Momo Kapor. A, onda se vrlo brzo, tokom samog razgovora desila još jedna slučajnost, delili smo potpuno isto mišljenje na temu intimnosti koja se pogrešno tumači, čini se da neumitno nestaje i krucijalna je za odnos umetnika prema delu.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last prikazano: 1 - 12

Magazin