Izložba je spoj radova tri autorke, pa će tako na izložbi moći da se vide moderne forme i dizajn koji duboko u sebi imaju uporište u kulturnom nasleđu narodne umetnosti sa prostora Srbije.

Motiv spiralne linije predstavlja glavni element u dizajnu savremenih unikatnih, rukom rađenih modnih detalja ove tri umetnice. Simbolika spiralne linije je različita ali ćemo istaći njenu simboliku kretanja, istrajnosti, večnosti i td.

Nalazi se u Lepenskom Viru, preko Krita , Mikene, antičke umetnosti, renesansnih majstora do savremene umetnosti, koji po svemu sudeći ima perspektivu i u predstojećim traganjima umetnika. Nezaobilazna je i u Vizantijskoj umetnosti.

Nakit, torbice, šešire, beretke, pojaseve, ukrase za kosu i poneki odevni predmet kao što je prsluk, autori ovih modnih, unikatnih detalja su Milanka Berberović i Ružica Ristić. U svojoj jubilarnoj godini stvaranja publici će Olivera Milunović predstaviti kolekciju ešarpi, marama na slikanoj svili i svilenih kravata sa motivima transponovanim iz vezenih detalja sa nošnje sa Kosova i Metohije.

Svečano otvaranje izložbe je zakazano za utorak 22. jula u 20 sati.