Otvorena Izložba Belgrade Goes Weird

Foto: promo

Izložba nemačko-austrijskog street art kolektiva The Weird otvorena je u galeriji KM8, a možete je posetiti sve do 8. jula…

The Weird je osnovan 2011-te godine i čini ga grupa od deset umetnika. U svojim ilustratorskim i street art radovima, The Weird kombinuju uticaje popularne urbane kulture, avangardnih likovnih pravaca XX veka, science fiction i b-horror filmova 80-tih, uz neizbežnu dozu humora i ironije karakterističnih za grafiti umetnost.

Kvalitet i veština izvedbe njihovih radova nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, tako da je i spektar publike koja ih prati veoma širok - njihove eyeball-kicking kreacije su se do sada našle na mnoštvu javnih mesta, ali i u galerijama i art sajmovima širom sveta, ujedinjujući tako neformalnu street art scenu sa strukturiranim svetom savremene likovne umetnosti.

Iako potiču sa street art scene, The Weird su aktivni i kao ilustratori, dizajneri, predavači i producenti elektronske muzike…

Izložba je prodajnog karaktera otvorena je do 8. jula u galeriji KM8, ulica Kraljevića Marka.

Projekat gostovanja street art kolektiva The Werid realizuje se zahvaljujući finansijskoj i tehničkoj pomoći Ministarstva Kulture Srbije, Austrijskog Kulturnog Foruma Beograd i Grada Pančevo, a kroz partnerstvo organizacija Urban Incubator (Beograd), Elektrika (Pančevo) i Neurotitan (Berlin).


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...