Nastupom Damira Imamovića i benda Sevdah Takht, u subotu 31. maja 2014. godine, sa početkom u 20.30 sati, u Ustanovi kulture Starog grada Parobrod, nastavlja se sezona kreativnih unplugged nastupa poznatih muzičkih sastava. Ovaj akustični koncert rezultat je ideje da se u okviru serijala unplugged nastupa predstave žanrovski različiti izvođači.

Karte za koncert se mogu kupiti u UK Parobrod, svakog radnog dana od 9 do 22 sata. Cena  ulaznica je 700 dinara.

Damir Imamović sa svojim Sevdah Takhtom priprema saradnju sa jednim od najinteresantnijih evropskih trubača - holanđaninom Ericom Vloeimansom. Damirova saradnja sa Vloeimansom datira još od kvarteta u kojem su obojica svirali sa Bojanom Zulfikarpašićem i Bacharom Khalifeom. Kvartet je 2009. godine svirao u Beogradu i Novom Sadu, a turneju po Holandiji 2011. godine otvorili su koncertom u čuvenom amsterdamskom Concertgebouw.

Ovo je prvo gostovanje Vloeimansa u Sevdah Takhtu. Publika će imati priliku da čuje Vloeimansov magičan prilog savremenom sevdahu, ali i njegovu kompoziciju "Mr. Selcuk", koju je Sevdah Takht snimio na svom nosaču zvuka iz 2012. godine.