Ciklus humanitarnih koncerata u Guarneriusu

Foto: Guarnerus.rs

Centar lepih umetnosti Guarnerius pokreće seriju od pet humanitarnih koncerata za pomoć poplavljenim područjima Srbije.

Ciklus koncerata koji će trajati do kraja juna, će u nedelju 25. maja u 20h otvoriti violinista i osnivač Guarneriusa Jovan Kolundžija, koji će nastupiti sa kamernim gudačkim ansamblom Taurunum.

Serija koncerata pod nazivom Prijateljske ruke preko vode, posvećena je prikupljanju pomoći za gradove koji su najugroženiji u katastrofalnim poplavama koje su zadesile našu zemlju, a koncerti će okupiti naše najtalentovanije i višestruko nagrađivane mlade umetnike.

U koordinaciji sa organima lokalne samouprave i kriznim štabovima, posetioci su pozvani da umesto kupovine ulaznica, doniraju pomoć koja je za određeni grad najpotrebnija u ovom trenutku.

Prvi koncert biće posvećen žiteljima Svilajnca, za koje će biti organizovano prikupljanje sredstava za higijenu i dezinfekciju, pelena i kućne hemije, te su svi pozvani da u Guarnerius sa sobom ponesu traženu robu, koja će biti odneta u Svilajnac.

Na prvom koncertu ciklusa maestro Kolundžija će scenu Guarneriusa podeliti sa svojim mladim kolegama, 12-članim gudačkim kamernim ansamblom Taurunum, sastavljenim od učenika odseka za talente Muzičke škole „Kosta Manojlović“ iz Zemuna, koji posle pobede na Takmičenju mladih talenata klasične muzike „Nagrada Guarneriusa“ 2011, beleži velike uspehe u zemlji i inostranstvu.

Kolundžija i Taurunum je 27. maja trebalo da nastupe upravo u Svilajncu. Koncert u Guarneriusu donosi publici omiljene kompozicije – „Godišnja doba“ Antonija Vivaldija, kao i dela Pjacole, Sarasatea, Hačaturijana i ruskih autora Sviridova i Dunaevskog.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...