Kako budućnost Savamale vide sami Beograđani? Koje su njihove ideje? Mogu li neke od njih prerasti u stvarnost?

Projekat "Buduća Savamala" je osmišljen u želji da ne samo Beograđane podstakne na to da zajedničkim snagama oblikuju viziju budućnosti Savamale, nego i da podržava uz pomoć internet foruma i putem radionica ceo projekat.

U sklopu pomenutog projekta 14. novembra će se tim povom održati konferencija na koju su pozvani svi građani da dođu do KC Grada (Braće Krsmanović 4) i pomognu da njihove vizije o ovom mestu postanu stvarne!

Sve ideje biće izložene u toku "nedelje Buduće Savamale" u ulici Gavrila Principa 2, od 11. do 15. novembra, 12 – 14 časova i od 16 časova do zatvaranja. Rezultati će biti objavljeni u knjizi vizija građana Buduće Savamale.

U okviru projekta Urban Incubator: Belgrade, organizovano je do sada niz akcija sakupljanja vizija buduće Savamale.

Ispred Goethe-Instituta u Knez Mihailovoj ulici početkom septembra svi prolaznici su mogli da učestvuju u akciji, tako što su u zamenu za partiju stonog tenisa ostavili svoju ideju za budući izgled Savamale.

Jedna od akcija bila je i prikupljanje dečjih vizija budućnosti njihovog dela grada u saradnji sa OŠ "Isidora Sekulić". Deca drugog i trećeg razreda oslikavali su na unutrašnjim zidovima školskog dvorišta svoje vizije Savamale 2050.