Vizuelna umetnica Dana Maar održaće samostalnu izložbu kolaža u periodu od 12. novembra do 6. decembra 2013. godine u galeriji New Moment u Beogradu.

Dana Maar spaja svakodnevno sa onim posebnim, uličnu i visoku umetnost, stvarjući kolaže koji istražuju stanje savremene vizuelne kulture. Njeni kolaži kombinuju reference iz istorije umetnosti, slikarstva, filma, mode, kroz prolaznosti novina, vintage, street art i feminističkih časopisa.
Rekonfiguracijom i preplitanjem elementata i fotografija koje pronalazi, Dana Maar otkriva diskonekciju između (njihovih) sjajnih površina i skrivene, potencijalno sumorne realnosti koje nose iza svog spoljnog izgleda.

Bukvalnim sečenjem Dana Maar fizički i doslovno nastoji da secira vizuelne kodove našeg vremena, komentarišući trenutak hibridnih identiteta ljudi oko nas, kao i da predstavi otuđenje žene, prikazane kroz razne poze podčinjenosti i brutalnosti, kako u svakodnevnom životu tako i kroz reklamu. Aktuelnim i angažovanim vizuelnim jezikom, Dana Maar se bavi temom memorije, mentaliteta, ekcesa, fantazija i našom kolektivnom prošlošću.

Konstantnim eksperimentisanjem oblika i kompozicije, kroz njen opus prikazana je raznovrsna estetika, aktuelnost i dinamika stvaranja. Njeni kolaži predstavljaju groteskno zlostavljanje veštačkog sveta fotografija, u kojem ništa nije stvarno a sve moguće, gde se surovo spaja sa banalnim.

Dana Maar svoj već prepoznatljiv stil manifestuje kroz kolaže koje stvara, aktivno izlaže i učestvuje u kulturnom miljeu kako Beograda tako i Pariza, gde izlaže samostalno i učestvuje na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i salonima.

Dana Maar - (Danica Marinković) rođena je u Beogradu 1986. godine. U Parizu živi od 1992. nakon celokupnog školovanja u Parizu, diplomira grafički dizajn na Akademiji primenjenih umetnosti u Parizu, dok Master studije završava u Londonu, na University of the Arts of London - Chelsea college of Art&Design, smer Graphic Design Communication. Od tada je profesionalno i privatno ostala na relaciji Beograd-Pariz-London.