Drugu sezonu ciklusa "Bizzarte" Beogradske filharmonije, koji predstavlja neobične muzičke pojave, otvara prava muzička senzacija – mlada Sarina Žang, virtuoz i na klaviru i na violončelu!

Dvostruko "muzičko čudo" i orkestar Beogradske filharmonije predvodiće dirigent Oleg Kaetani, u petak, 8. novembra (Kolarac, 20h).

Tinejdžerka Sarina Žang u svojoj kolekciji ima upečatljivu zbirku nagrada sa vrhunskih takmičenja pijanista i violončelista. Prvi put je nastupila sa Njujorškom filharmonijom 2011. godine, a sviranje na oba instrumenta usavršava na predakademskom odseku prestižnog Džulijarda. Sarina će publici na Kolarcu pokazati svoje dvostruko umeće u Prvom klavirskom koncertu, F. Lista i Drugom koncertu za violončelo, K. Sen – Sansa.

"Izuzetno je zahtevno svirati dva instrumenta na tako visokom nivou jer osim vremena koje za to izdvajam, najvažnije je da pronađem balans i samopouzdanje. Radi se o dva načina sviranja koja su tehnički potpuno različita, ali upravo u tome i jeste izazov – otvaraju se nove perspektive koje dalje oblikuju moj umetnički stil. Iako su instrumenti toliko različiti, moje interesovanje za njih je podjednako!", kaže Sarina Žang, mlada nada američke klasične muzičke scene.

Beogradska filharmonija će na koncertu u petak otvoriti "muzičku kutiju" i dočarati atmosferu cirkusa i karusela kroz Šubertovu Simfoniju br. 6, Ravelov Valcer kao i Cirkus polku Stravinskog.

U okviru ciklusa Bizzarte Filharmonija će u tekućoj koncertnoj sezoni predstaviti netipične pojave za klasičnu koncertnu scenu, bizarne instrumente i neobične muzičke inspiracije. Naredni koncert zakazan je za 6. decembar, kada će Ansambl perkusionista iz Graca svirati na recikliranim instrumentima sopstvene izrade.