Nakon sjajno primljenih Introducing Alma (2004) i Hours (2008), Alma je ove godine objavila treći album Tonight.  Najavljeni koncerti su odlična prilika da se publika upozna sa najnovijim materijalom mlade jazz autorke, prve vokalistkinje iz Srbije koja je dobila stipendiju za studiranje na bostonskom Berklee College of Music.

Osim beogradskog koncerta zatvorenog tipa, u okviru Belgrade Jazz Festivala, 22. oktobra u Grand Casinu, Alma Mićić i Doug Wamble će nastupiti 23. oktobra u Smederevu (ATV klub), 24. i 25. oktobra u Crnoj Gori i 27. oktobra u Novom Sadu u okviru MONS (Stara Sinagoga).

Upitana da svojim rečima opiše novi album, Alma Mićić kaže:

„Zaista nisam želela da žurim s ovim materijalom. Snimali smo u Dougovoj kući i sve vreme razgovarali o tome šta ove pesme meni znače i na koji način želim da ih predstavim. Sve pesme koje su našle mesto na albumu Tonight napisane su tokom jedne godine, sve su deo iste priče i odlično se međusobno nadopunjuju s pop klasicima koje smo obradili. U njima se čitaju soul i blues, a Dougova gitara tradicionalnu srpsku melodiju boji atmosferom američkog juga.“

Više o Almi Mićić pročitajte na www.almajazz.com