Natalie Cole u Areni

Foto: promo

Diva svetske muzičke scene i dobitnica viđe Grammy nagarada, nastupiće 5. novembra u Kombank Areni…

Natalie Cole započela je karijeru početkom sedamdesetih u soul žanru da bi se osamdesetih prebacila na pop i R&B stil a zatim, devedesetih nastavila koracima svog oca bazirajući se na tradicionalnom popu kome je ostala verna do 2010. godine. Od 1976. do 2009. osvojila je devet Grammy nagrada, uključujući i za najboljeg ženskog R&B izvođača (This Will Be, 1976), album godine (Unforgettable...With Love, 1992) i najbolji tradicionalni vokalni pop album (Still Unforgettable, 2009).

Svoj put ka zvezdama započela je 1975. godine objavljivanjem debi albuma Inseparable koji joj je doneo singl broj jedan na top listama i dve Grammy nagrade za Najboljeg novog izvođača i Najbolje žensko R&B izvođenje.

Zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih dobila je već 1977. godine.

Do 1983. godine objavila je još četiri albuma koji su joj doneli čak pet najslušanijih R&B pesama, a sa hitovima nastavlja i na šestom albumu, poslednjem koji je uradila sa producentskim timom Jackson/Yancey.

Povratnički album Unforgettable... With Love iz 1991. vraća je na velika vrata svetske muzičke scene. Sa njega se izdvojio duet sa ocem Nat King Colom, nastao korišćenjem njegovog snimka iz 1961. Album je pet nedelja bio najslušaniji na svetu, doneo joj je čak šest Grammy nagrada i tiraž od preko 14 miliona kopija.

Dve godine kasnije, nastavlja sa trendom Take a Look nastupajući sa velikim orkestrima, a 1996. objavljuje album Stardust sa još jednim duetom sa ocem When I Fall in Love. Ovaj album dostigao je platinasti tiraž i doneo joj još jedan Grammy.

Deveti Grammy u karijeri dobila je 2008. godine za Still Unforgettable, album koji joj je doneo i NAACP nagradu za „Najboljeg džez izvođača“.

Uporedo je gradila i glumačku karijeru i do sada ima više od 300 pojavljivanja, a autobiografski film Livin’ for Love: the Natalie Cole Story,  snimljen je 2001. godine. Film je nastao prema autobigrafiji Angel on My Sholder gde je

Natalie detaljno opisala njenu borbu da se izvuče iz zavisnosti narkoticima. Za ovaj film, nagrađena je NAACP priznanjem.

Inspirisana očevim izvođenjem latino pesama, Natalie Cole je u junu ove godine za Verve/Universal izdavačku kuću, objavila album na španskom jeziku  Natalie Cole En Español. U svom prvom studijskom albuma posle petogodišnje pauze, Natalie je sa orkestrom snimila 12 pesama na kojima su joj se pridružili Andrea Bocelli, Juan Luis Guerra, Arturo Sandoval a na pesmi Acércate Más (Come Closer to Me) i Nat King Cole preko verzije koju je snimio 1958. godine.

Natalie Cole nastupiće u Beogradu po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri.  Ulaznice za koncert 5. novembra biće u prodaji od srede, 18. septembra.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...