Izložba Ekrani/ Klikni ovde! u DK Studentski grad

Foto: promo

Otvaranje izložbe Ekrani (2010-11)/ Klikni ovde! (2012-13) Jovane Stojanović biće održano u četvrtak 19. septembra u 19h u Domu kulture Studentski grad.

"Izložba Jovane Stojanović obuhvata dve serije radova kojima se razmatraju karakteristike digitalne kulture, fenomeni koji oblikuju dobar deo našeg savremenog iskustva, korenito ga menjajući. Jedan od osnovnih elemenata digitalnog okruženja predstavlja ekran, preko koga se ostvaruje interfejs, kontakt čoveka i kompjutera, priključenost na globalnu mrežu i pristup informacijama, bilo da su u pitanju nepokretne, pokretne slike ili tekst. Jovana Stojanović ide dalje od analize ekrana kao pukog prozora u virtuelni svet, ona se, pre svega, bavi osobinama interaktvnosti novih medija, sadržaja koji generišu i uticaja novomedijskih strategija na čovekovu percepciju, komunkaciju i egzistenciju", navodi  Maida Gruden u tekstu kataloga izložbe

Jovana Stojanović je diplomirala 2000. godine na katedri za slikarstvo, Akademija umetnosti, Novi Sad. Završila je magistarske studije na Katedri za crtanje, 2007. na istom fakultetu. Od 2008. godine je na doktorskim studijama, Višemedijska umetnost, Univerzitet umetnosti u Beogradu. Izlagala je na sedam samostalnih i brojnim grupnim izložbama.

Izložba će biti otvorena do 29. septembra, a radno vreme svakim danom osim nedelje je od 17.00 - 21.00.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...