Inspiracija Juergena Tellera na Louis Vuitton polici

Foto: Guliver/Getty Images

Dela koja su inspirisala čuvenog fotografa Juergena Tellera nalaziće se na Louis vitton polici u njihovoj radnji New Bond Street Maison.

Fotograf Juergen Teller dobio je pozivnicu od brenda Louis Vuitton da iskoristi jednu policu u njihovoj radnji, Louis Vuitton New Bond Street Maison i da na njoj prikaže sve knjige, filmove i ostale umetnine koje su uticale na njegov život i na njegovo stvaranje.

Među stvarima koje su inspirisale fotografa na polici su svoj prostor dobile knjige fotografa Boris Mikhailova, Leea Friedlandera i Nobuyoshi Arakija.

Na neobičnom izložbenom prostoru Teller je prikazao i neka svoja dela poput portreta Mariacarlae Boscono i Charlotte Rampling.

"Svidela mi se ideja da pokažem ono što me je dirnulo", rekao je Teller u izjavi za WWD i dodao: "Želeo sam da pokažem one knjige koje su izazvale duboku reakciju u meni. Neke su čudne i teške, neke su očigledne, ali ih cenim, kao i ono što ti umetnici i fotografi znače za mene, u mom srcu. "

Tellerova izložba biće otvorena do 17.marta.

Marc Quinn, Haim Steinbach, John Stezaker, Tracey Emin, Cindy Sherman, Grayson Perry i Yayoi Kusama su takođe imali priliku da izlažu na Louis Vitton polici.


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...