Festival počinje žurkom zagrevanja 08. novembra u klubu Havana u ul. Nikole Spasića, na kojoj će biti svi učesnici festivala, a svečano otvaranje biće održano u petak, 09. novembra žurkom dobrodošlice  u Studentskom kulturnom centar-u (SKC) i koncertom benda sa Kube. Subota veče rezervisana je za šou nastup svih instruktora sa Kube, a u nedelju nastupi salsa škola plus iznenađenje.

Tokom vikenda će se, u toku dana, organizovati radionice salse, rumbe, orishas-a i reggaeton-a od strane vrsnih i svetski poznatih plesača Yanet Fuentes Torres, Yoannis Tamayo, Teresa Castaneda, Alberto Valdes, Sergio Antonio Larrinaga Morejon, Fredy Garcia Batista, Ismaray Chacón, Andria Panagi, Anier Sanchez Sandoval, Jorge Luis Garmendia. A, u večernjim časovima žurke sa brojnim iznenadjenima za sve posetioce festivala. Za dobru atmosferu pobrinuce se DJ Didi i DJ Nelly.

Radionice u okviru festival će se održavati na tri lokacije u gradu – Dečiji Kulturni centar, “Majdan” i Kolonijal san.

Ovo je drugi festival ove vrste u Srbiji i regionu. Prošle godine je bio veliki broj plesača iz inostranstva, a i za ovu godinu je najvaljen dolazak posetilaca iz Velike Britanije, Poljske, Francuske, Nemačke i svih bivših jugoslovenskih republika.

Ove godine kao posebna zanimljivost izdvaja se Yanet Fuentes, glavna plesačica na Šakirinim turnejama i najpoznatiju familiju sa Kube “Los Aspirinas”. Najstariji član ove familije Luis Chacón ima sedamdeset tri godine i pravi je doživljaj posmatrati ga kako pleše. Sastav čine još i njegov sin Luis A. Chacón, unuka Ismaray Chacón i perkusionista Adonis Panter Calderon.

Detaljan program festivala možete videti na sajtu www.havanabelgrado.com