15. po redu Bijenale umetnosti u Pančevu, počinje u petak 7. septembra u 19 sati u Galeriji savremene umetnosti. U toku mesec dana biće organizovani različiti filmski i pozorišni sadržaji, kao i programi vizuelne umetnosti.

Posetiocima će, kako je najavio Kulturni centar Pančevo, biti predstavljena specifična, jaka i živa scena savremene umetnosti i kulture u Srbiji.

Izmedju ostalog, biće prikazan film Želimira Žilnika "Jedna žena jedan vek", dokumentarni film zasnovan na iskazima, intervjuima i rekonstrukciji životne priče Dragice Srzentić koja je 1948. godine lično odnela Staljinu u Moskvu čuveno Titovo "ne".

Na bijenalu će biti organizovani različiti tematski razgovori, polemike i javne debate o savremenom društvu i jugoslovenskom nasledju, a Narodno pozorište iz Subotice pripremilo je predstavu "Kukavičluk", Olivera Frljića.

Posetioci bijenala videće 13 premijerno organizovanih izložbi, performansa, multimedijalnih dogadjaja i diskusija, a na toj smotri predstaviće se i značajan broj kolektiva, inicijativa i pojedinaca.