Publiku u Beogradu očekuje tročasovno uživanje u portugalskoj muzici,  jer u programu ucestvuje i Maja Volk sa ansamblom „Beogradski fadisti“, koji je jedan od retkih na svetu, a izvodi neke od najpoznatijih fado kompozicija nastalih od 19. veka do danas.

Teresa Salgueiro je jedna od najtraženijih pevačica Portugala, koja je nastupajući samo sa grupom Madredeus održala preko 1000 koncerata širom sveta. Osim specifične emocije koju prenosi svojim veličanstvenim glasom, Teresu je, sa grupom Madredeus, proslavio i slavni reditelj Wim Wenders u filmu „Lisabonska priča“. Od kako se 2006. godine sa albumom „Obrigado“ odlučila za solo karijeru, Teresa Salgueiro uspešno snima albume i nastupa po svetu pevajući najlepše pesme svog rodnog Portugala. Sarađivala je sa brojnim umetnicima među kojima su: Hoze Kareras, Kaetano Veloso i mnogi drugi.  Tokom 2011. Teresa se povukla sa svojim muziučarima u manastir Arabida, gde je u okruženju planina postavila muzički studio u kome je kreirala 17 numera za novi album "O Mistério". Muzika na novom albumu komponovana je za izvođenje uživo. Terezina grupa na sceni stvara raspon emocija prisutan u različitim pesmama, pozivajući publiku da učestvuje u energiji svakog koncerta.

Ansambl Beogradski fadisti, koji je inicirala i okupila Maja Volk, prvi je na ovim prostorima i jedan od retkih van portugalskog govornog područja, izvodi neke od najpoznatijih fado kompozicija nastalih od 19. veka do danas, pesme koje prati i zanimljiva priča o njima, Portugalu i šarmu te sve popularnije muzike. Prema rečima Maje Volk, treba rušiti predrasude da Mocarta mogu da sviraju samo Austrijanci, Bizea Francuzi, De Falju Španci ili da samo Rus može da peva Borisa Godunova.  “Muzički senzibilitet nije nacionalna osobina”, istakla je Maja Volk, koja je okupila osam istomišljenika i zaljubljenika u fado, sa kojima je u decembru 2009. imala prvi koncert u Beogradu.  Prema njenim rečima, okupila je sjajne ljude i velike muzičare, sa kojima može da komunicira pogledom na sceni.

Oba nastupa počinju u 20 časova, a ulaznice za oba koncerta u prodaji od četvrtka,  22. marta.