Opera Dom za vešanje ponovo u Sava Centru

Foto: Promo

Zbog ogromnog interesovanja, u Sava Centru će ponovo biti postavljena Pank opera Dom za vešanje Emira Kusturice 24. i 25.marta 2012. godine u 20 časova.

Pank opera Dom za vešanje, reditelja Emira Kusturice premijerno je izvedena u Parizu 26. juna 2007. i reprizno 2008. godine. Doživela je veličanstven uspeh sa 30 rasprodatih predstava u Operi Bastilja, gde je operu videlo 90.000 srećnika koji su kupovali svoje ulaznice mesecima unapred.

U Beogradu predstava je bila postavljena u periodu od 10. do 15. novembra 2010. godine i izazvala je nezapamćeno interesovanje. Prestonička publika biće u prilici da ponovo vidi predstavu 24. i 25.marta 2012. godine. Muzička pratnja su članovi No Smoking Orchestra, a glavne uloge i izvođači su: Gorica Popović, Ivan Jevtović, Stevan Anđelković, Milica Todorović, Dejan Sparavalo, Marijana Bizumić…

U malom ciganskom naselju žive dvoje dece koja nemaju roditelje, već žive sa bakom i ujakom. Mladić je simpatičan, zaljubljen u jednu devojku koju “napada” njegov ujak, ženskaroš. Njegova sestra je teški invalid u kolicima. Ljubav između mladića i devojke iz komšiluka ometa njena majka, želeći da kćerku uda za nekog ko je mnogo bogatiji.
U naselje se vraća veliki biznismen, čiji je veliki imetak sumnjivog porekla. U okviru svoje kampanje, podizanja spomenika njegovoj majci, drži konferenciju za štampu. Njegov govor se završava pijanstvom koje je prekinuto informacijom da mu je dete bolesno.
Mladićeva baka je jedina osoba koja detetu može pomoći. Ona to i čini, a biznismen obećava da će njeno dvoje unučadi odvesti u svet, sestru izlečiti, a mladića učiniti bogatim. Uz suze oni odlaze u Italiju.
No, umesto obećanja, biznismen sestru u kolicima predaje makrou koji od nje pravi prosjaka, a mladića pretvara u kriminalca....


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...