I pitanju je nadogradnja turneje Evergreens in swing Evrope u okviru koje je Orkestar Glena Milera u dve godine imao neverovatnih 260 nastupa i postigao ogroman uspeh napunivši dvorane u 17 država-

Glavni fokus muzičkog programa, naravno, i dalje ostaje na Milerovim kompozicijama i njegovom jedinstvenom zvuku koji je stvorio i koji ga je pozicionirao kao idola svoga vremena, dok se kao novina turneje ogleda u omažu drugim bend liderima kao što su Vudi Herman, Count Basie i Hari Džejms, ali i podsećanje na Elu Ficdžerald kao najbolju swing pevačicu svih vremena.

Tako će kompozicije poput In the Mood, Moonlight Serenade, String of Pearls, Little Brown Jug, Stairway to the Star ili Somewhere Over the Rainbow doneti dašak tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka.

Dirigent Glenn Miller Orchestra je Vil Salden još od 1990. godine, kada ga je na Brodveju u Njujorku predsednik Glenn Miller Productions Inc, gospodin Dejvid Mekej Džunior imenovao kao vođu Glenn Miller Orchestra za Evropu. Od tada kreću turneje po rasprodanim salama širom Evrope i sa čak 200 koncerata godišnje što ih svrstava u jedan od najaktivnijih orkestara na svetu.

Salden je perfekcionista koji zahteva isto savršenstvo od svakog člana svog pažljivo negovanog orchestra koji je zbog brojnih turneja i televizijskih i radijskih nastupa, jedan od najpopularnijih orkestara na svetu.

Alton Glenn Miller je rođen 01. marta 1904. godine u državi Ajova, SAD i čuveni je jazz muzičar, aranžer, kompozitor i bend lider u eri svinga 30-ih i 40-ih godina prošlog veka. Njegov bend je bio jedan od najprodavanijih izvođača svog vremena a njegova najpoznatija dela su svakako: American Patrol, In the Mood, Moonlight Serenade, Chattanooga Choo Choo, Tuxedo Junction itd.

Na početku svoje karijere je svirao u raznim orkestrima i radio kao aranžer i kompozitor za neke pevače. Godine 1938. je odlučio da je potrebno da izmisli potpuno jedinstveni zvuk koji je kasnije postao poznat kao „Millerov zvuk“ a Glen Milera sa svojim bendom lansirao u orbitu uspešnih i najkomercijalnijih izvođača svog vremena. O njihovom uspehu govori i to da ih je kompanija 20th Century Fox pozvala da glume u dva njihova filma: Sun Valley Serenade i Orchestra Wives. Na vrhuncu svoje karijere 1942. godine se odlučuje priključiti vojsci i osniva The Army Air Force band. 15. decembra 1944. na letu iz Velike Britanije do Pariza gde je krenuo da bi svirao američkim vojnicima, njegov avion nestaje iznad kanala La Manš.

Karte po cenama 1500, 1800, 2200 i 2600 din, od 28. novembra mogu se naći na prodajnim mestima: Sava Centar i Bilet Servis.