Ovaj slavni orkestar koji je lično osnovao Johan Štraus 1825. godine, predvodi violinista i dirigent Edvin Marton, dobitnik brojnih nagrada na polju klasične muzike ali i Emmy priznanja za najbolju kompoziciju “Romeo i Julija” na koju je nastupio klizač Jevgeni Plušenko na Olimpijskim igrama u Torinu i osvojio zlatnu medalju. Takođe, Marton je autor pesme “Believe” sa kojom je Dima Bilan pobedio na takmičenju za “Pesmu Evrovizije” održanu u Beogradu 2008. godine.

Od kada je na čelu “Štraus orkestra”, Marton je uneo i izmene u klasičnom izvođenju stvorivši zabavni događaj uključivanjem solista i baletskih umetnika. Tako će sa njim u Beograd doći sopran Lisa Cristelli i bariton Nicolas Legoux, solisti opera iz Beča i Graca kao i primabalerina Alexandra Kozmer i prvak baleta Jozsef Cserta iz mađarskog nacionalnog baleta.

Sa orkestrom od 18 muzičara i solistima, dolazi i čuvar dragocene violine “Stradivarijus” na kojoj svira Edvin Marton. Marton je violinu na doživotno korišćenje dobio pobedom na takmičenju “Golden violin” u Montrealu 1996. godine a osigurana je na 4 miliona dolara. Zbog velike vrednosti, na svakom putovanju briga o violini poverena je profesionalnom čuvaru.

Edvin Marton je nedavno za naše medije rekao da mu je Beograd ostao u fantastičnom sećanju upravo zbog pobede na Evroviziji i da će doći sa najboljim muzičarima a publici priuštiti fantastičan šou.

Ulaznice po cenama od 2.500, 2.700 i 2.900 dinara u prodaji su na sledećim prodajnim mestima: Beogradska arena, Bilet centar Beograda, Eventim, „Ušće” Shopping centar, knjižare Delfi i Vulkan, Dom sindikata, Gigstix. Internet prodaja na: www.arenabeograd.com, www.tickets.rs, www.eventim.rs.