Rad "Sutra - to boli malo manje" je nastao kao svojevrsno istraživanje naše nove normalnosti u pandemijskim uslovima - otključavanja pomno dezinfikovane svakodnevice širom sveta zauvek promenjenog iskustvom lockdowna. 

Sastoji se od sedam platna u tehnici digitalne štampe, sa prizorima nastalim u Beogradu tokom proteklih godinu dana, dok ispisi sa porukom na različitim jezicima približavaju iskustveno učenje situacije koju smo bez obzira na nacionalnost i tačku planete na kojoj se nalazili prebrodili pogledom u sebe.

Svojevrstan je vizuelni epilog video-rada "Tomorrow - it will hurt a little bit less" koji je prikazan na kolektivnoj izložbi u Galeriji 73 početkom proleća, ali donosi novi pogled na poznatu situaciju. Baš kao i mnoge druge nama važne stvari u ovoj digitalnoj eri bez presedana, snimljen je i pothranjen u toj “crnoj kutiji” koju svako od nas nosi svakodnevno - mobilnom telefonu i implementira meme estetiku, artefakt vremena kad je nastao.

Izložba se otvara 25. maja u 19h u prostoru Kulturnog centra Beograda na Cvetnom trgu, a stručna izvođenja očekuju vas 26. i 27. maja od 17h i 18i30h.

Ukoliko ne stignete da je pogledate do 8. juna, kada je najavljeno zatvaranje, izložba će biti dostupna i na SoundCloudu nakon toga. 

"Sutra - to boli malo manje" istražuje našu novu normalnost. Evo zašto morate da je posetite