Zaštitnica svega čistog, prirodnog i iskonskog na ovom svetu, Yoko Ono, objavila je novu seriju umetničkih radova pod nazivom ''I LOVE YOU EARTH'', povodom Dana planete Zemlje 22. aprila. Osmišljena u partnerstvu sa Serpentine Galleries, izložba se sastoji iz serije bilborda sa natpisom koji Zemlji šalje ljubav, kako bi njene naseljenike podsetila na klimatske promene i druge pojave koje je ugrožavaju.

Instalacije su postavljene širom Velike Britanije u gradovima poput Londona, Liverpula, Glazgova i Mančestera. Za one koji se možda ne sećaju, jedan deo aludira na istoimenu pesmu iz 1985. godine u kojoj ona peva: ''Volim te, zemljo, lepa si, volim te onakvu kakva jesi, znam da ti to nikada nisam rekla, ali želim da kažem sada."

''Toliko nas je osvešćenih i spremnih da delujemo kako bismo spasili ovaj svet'', napisala je Yoko Ono u opisu svoje Instagram objave. ''Dakle, hajde da radimo zajedno na spasavanju ove planete. Zajedno. Tako ćemo promeniti svet. Mi se menjamo i svet se menja''.

''Verujte u ono što možete da učinite. Verujte da možemo brzo da promenimo svet na bolje. Zašto? Zato što moramo. Verujte da smo jedno i da ćemo zajedno uspeti. Ljubav je ono što povezuje sve živote na Zemlji'' motivisala je svoje pratioce širom sveta.

Novi umetnički rad služi kao nežna provokacija i podsetnik onima koji ga ugledaju u prolazu - da se zapitaju na koji način pokazuju ljubav i brigu prema našoj planeti. Na taj način nas podstiče nas da napravimo pauzu i dobro razmislimo o svojim postupcima prema životnoj sredini.

Čuvajmo planetu Zemlju, ona je jedini dom koji imamo.