Samostalna izložba slika i minijatura “Inside” umetnice Natalije Miladinović počela je 8. aprila u umetničkoj galeriji PAVANE art room, Trg Mome Kapora 6 i traje do 22. aprila. Ovom izložbom umetnica je na ekspresivan način, kroz umetnost dočarala svoja osećanja, a dela iz ove serije naziva i “Crveni ciklus”, jer je crvena dominantna na svim delima.

Do sada se Natalija predstavila publici kroz različite umetničke oblike, najčešće kroz slikarstvofotografiju. Svaki od tih medija, ima zajedničku komponentu - apstrakciju, kojom u najvećoj meri komunicira sa posmatračem.

''Seriju novonastalih radova koje izlaže ovom postavkom Natalija je nazvala Inside čime je htela da poveže ono što vidimo sa onim iz čega je to proisteklo. I ta ogoljenost bića pred posmatračem je nešto što ne može da se sakrije i nešto što daje notu hrabrosti i smelosti, učiniti intimu vidljivom. Ostati sam sa sobom, stati ispred platna i izbaciti suštinske porive i misli, sukobe i borbu, strahove i sudove, padove i uzlete i sve oblikovati kroz estetsku normu i podeliti. Možda u svim ovim procesima možemo uporediti snagu umetnosti, sa snagom majčinstva, puteve stvaranja iz kojih izniknu neka nova dela ili bića? Izložba Inside Natalije Miladinović to jeste.'' Kaže kustos izložbe Biljana Jotić.

''Radovi predstavljeni na ovoj izložbi oslikani su nijansama crvene boje, dopunjeni dinamičnom teksturom i reljefima dok posmatrača vode u unutrašnji svet i ostavljaju mu prostora za samostalnu interpretaciju kompozicije i boje. Crvena boja je emocionalno intenzivna boja, ima razne interpretacije od topline ljubavi do besa i tuge”, kaže Natalija Miladinović i dodaje:

''Moj stil i način izražavanja kroz umetnost je ekspresionizam. Inače ljudi koji me poznaju znaju da malo govorim o svojim osećanjima i da najbolje svoja osećanja izražavam kroz umetnost. Otuda i ovaj naziv, ovo je nešto što sam osetila u datom trenutku stvaranja. Imala sam jednu dužu stvaralačku pauzu tokom trudnoće i nakon porođaja, a kako je taj period buran sam po sebi i obiluje raznim osećanjima želela sam da ih prenesem na platno.”

Natalija Miladinović je jedina umetnica iz Srbije koja je učestvovala na uticajnoj međunarodnoj izložbi “Woman in art for peace”, 2018. godine, koja se održala u Savetu Evrope i time postala ambasador mira u okviru datog projekta, u organizaciji Europe’s Art. Završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, a imala je više samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu. Članica je ULUS-a od 2017. Živi i radi u Beogradu.