Prošle godine pomerali su se datumi rođendana, venčanja, proslava, pa tako i premijera filmova. Pomerena je čak i dodela Oskara, i to za kraj aprila, zbog čega je ovaj, inače miran mesec po pitanju filmske industrije, i te kako zaživeo (zvanične nominacije znaćemo tek 15. marta).

Psihološke drame, biografije, te neodoljive romanse – pred nama su ozbiljne ljudske priče koje će dopreti do najtananijih osećanja. Od ELLE devojke sa naše nove februarske naslovnice – Zendaye u snažnoj ljubavnoj drami, preko Jennifer Hudson u ulozi slavne Arethe Franklin, pa sve do Will Smitha u kontroverznoj ulozi oca Venus i Serene Williams – novi likovi, zapleti i filmovi premašiće sva naša očekivanja.

Ako ste vintage tip, dočekajte njihove premijere u bioskopima, a ako ne, ušuškajte se kod kuće uz šolju čaja i slobodno se uživite u najbolje drame 2021. godine.

1. Malcolm & Marie

Premijera: 5. februar

Tema: Ljubavni par Malcolm & Marie vraća se kući sa filmske premijere, a tinjajuće tenzije, potisnuta osećanja i bolna otkrića polako izlaze na površinu i dovode ih do snažnog obračuna. 

2. Nomadland

Premijera: 19. februar

Tema: Frances McDormand nakon muževljeve smrti počinje da živi kao nomad, noseći ceo svoj život u kombiju od mesta do mesta. Film osvetljava do sad neprikazanu perspektivu nomadskog življenja, čija je glavna svrha potraga za nesputanom slobodom i samospoznajom.

3. The French Dispatch

Premijera: maj 2021.

Tema: Ako ste voleli The Grand Budapest Hotel, volećete i The French Dispatch, od istog režisera Wes Andersona. Komičan dramski film odigrava se u izmišljenom francuskom gradu u 20. veku i prati tri nesvakidašnje priče objavljene u memorijalnom izdanju tzv. The French Dispatch magazina.

4. Respect

Premijera: 13. avgust

Tema: Kraljica duše, Aretha Franklin, za života je poželela da u biografiji o njenom životu, njen lik tumači Jennifer Hudson. To će se i ostvariti u filmu Respect koji je definitivno najiščekivaniji u ovoj godini.

5. King Richard

Premijera: 19. novembar

Tema: Priča o Richardu Williamsu, ocu i treneru Venus i Serene Williams, kao i njihovom putu ka vrhu, debitovaće krajem ove godine, i to sa Will Smithom u glavnoj ulozi. Iako zvaničan trejler još uvek čekamo, filmski kritičari već nagađaju da će ovaj film biti jedan od kandidata za Oskara 2022. godine.