U nonšalantnom razgovoru naše modne urednice Ane Ostojić sa Aleksandrom Marić, nacionalnim koordinatorom međunarodnog modnog pokreta Fashion Revolution, u prazničnoj atmosferi, njih dve su debatovale šta podrazumeva pojam “pametan” šoping, kako praktično primenjivati princip održivosti u današnjem hiperkonzumerističkom društvu, kao i zašto kupovinom kod domaćih brendova podržavamo razvoj lokalne zajednice.

Takođe, tu je priča o novom pojmu održivosti koji postaje sve aktuelniji, a kao pravi modni znalci je neophodno da znate šta znači. Razgovor stavlja u fokus interesantne alternative principe reciklaže odeće koji prvenstveno podrazumevaju razmenu odevnim komada.

Predlažemo vam da upravo neke od saveta koje smo čuli od Aleksandre i Ane počnete da primenjujete, a ovim projektom smo uspešno završili 2020. godinu u nadi da će sledeća doneti nove fashion navike - koje su istovremeno društveno odgovorne.

Celu epizodu možete pogledati na sledećem linku.

Video je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Republike Srbije - Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.