Izložba će obuhvatiti radove velikog formata kao i radove menjih dimenzija nastale u okviru Đorđevićeve aktivnosti 2011. Do 2020.godine.

Tokom trajanja izložbe publika će moći da vidi jedan od najpotpunijih izlagačkih poduhvata ovog mladog autora.

Povodom izložbe autor je izjavio:

“Čini mi se da sam tri godine pokušavao da realizujem ovakav tip izložbe u Beogradu. U međuvremenom pod testom vremena, sve se promenilo i trenutno me kopka kako će se sve to čitati sa zidova. Hvala pre svega ovoj instituciji kulture i ljudima koji nisu odustali od mene i učinili da je moguće da se desi  „nemoguće“, nažalost ne baš pod sjajnim okolnostima. Kad to kažem, mislim pre svega na „monstruoznost“ epidemije i njene posledice. No treba se čuvati, raditi i delovati.Ovo je moj mali doprinos.“

Galerija Kuće Legata će postavku držati otvorenu za publiku do 26.novembra 2020.godine.

Izložbu će otvoriti direktor Kuće Legata Filip Brusić Renaud, kao i Muharem Bazdulj, istaknuti književnik, esejista i prevodilac.

Ižložba slikara Mate Đorđevića biće otvorena 5.novembra u 20h u Galeriji Kuće Legata,Knez Mihajlova 46.,u Beogradu.Na preko 300m2 i u pet soba autor će izložiti beogradskoj publici slike i crteže koje predstavljaju najrecentnije radove iz njegovog opusa.