Elle cast Behind the paper: Branko Kisić otkriva zašto je francuska kuhinja najbolja, a Jamie Oliver uvek ispred Gordona Ramsaya

Foto: Press

Glavni kuvar kultnog beogradskog restorana "Klub Književnika" otkriva web urednici Maji Bunčić zašto je fama oko francuske kuhinje zapravo realna, zašto uvek bira Jamie Olivera u odnosu na Gordona Ramseya, ali i zašto je izabrao da ostane u Srbiji, iako je imao priliku da radi u inostranstvu. U Klub Književnika uveo je razne novine i objasnio nam ideju svog koncepta, ali i otkrio definiciju dobrog ugostiteljstva: "Kada izađete iz restorana da li se osećate kao da su vas pokrali, da je to što ste platili vredno toga ili da su mogli da vam naplate i 15 posto više? Poenta je u ovom poslednjem."

Karijeru je započeo još sa 16 godina, kao učenik u hotelu InterContinental, kulinarsku obuku završio je kod kod šefa Adamsa Melonasa u ShangriLa, u Dubaiju. Radio je i učio od velikih domaćih kulinara kao što su Jovan Lekić i Goran Kovačević, ali i od onih svetski poznatih sa po tri mišelinove zvezdice u svojoj biografiji poput Pierre Gagnaire, koga ujedno smatra i najvećim.

U našem novom video formatu koji je ekipa tima Elle magazina osmislila za vas, pod nazivom "Ellecast Behind the paper", donosimo vam treću epizodu epizodu u kojoj je gost Branko Kisić, glavni kuvar restorana Klub Književnika, koji je u ovo kultno beogradsko stecište inetlektualaca i umetnika, uveo iznenađujuće harbre, inovativne i ukusne novine, ali i počeo da radi na oživljavanju duha po kome je restoran bio poznat.

Objasnio nam je ideju svog koncepta, ali i otkrio definiciju dobrog ugostiteljstva: "Kada izađete iz restorana da li se osećate kao da su vas pokrali, da je to što ste platili vredno toga ili da su mogli da vam naplate i 15 posto više? Poenta je u ovom poslednjem."

Gledajte ElleCast!


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin