Pod snovitim i misaonim prostorima razumeti iziskuje gledati nečemu pravo u oči, pomno slušati i nadasve, uspravno stajati. Sve moguće ljudske stabilnosti su meditacija o (ne)izvesnosti, a izložba Ti si nešto drugo mi pruža da se sa tim identifikujem u simbioznoj celini.

Nesumnjivo će se pod vrtlogom fluidnih slika tanane niti ljudske duše rastopiti; u iščitavanju prizora koji su se taložili, preklapali i prožimali sve zapisane linije blede poput soli; samo u rastakanju i odbrani od ilustrativnosti posmatranje školjke izbliza kao motiva mogu da poistovetim sa nečim ljudskim. U potrazi za suštinom, školjka se kao i naše telo skuplja i širi: iz dana u dan, iz svetla u mrak, iz mraka u mrak. Moja likovna beleženja su stoga gradivna rastuća samoodrživa jedinica - ničeg van toga nema, sve je teško i nesagledivo kao prtljag.

U delovanju sveta u kojem opstojavam Ti si nešto drugo je nedvosmislena i jasna poruka svakome kada se susretne sa mojim radovima - da čovek ustinu jeste nešto drugo koliko god to delovalo lelujavo kao rešenje, ali i kao bezizlaz.

Legirajući se poput hemijskih sastojaka, fatalno, analitički i bez skrivanja, moja samostalna izložba konceptualno i emocionalno otkriva različita stanja i značenja; spremnost da tragam do samog dna svojih zuba predajući se, ali ne misleći na povratak!  

Izložbu Dunje Ožegović „TI SI NEŠTO DRUGO“, možete da posetite u Umetničkom prostoru U10 (Kosovke devojke 3) do 17. oktobra. Izložba će biti otvorena svakim danom od 12h do 20h, osim nedeljom i ponedeljkom. Molimo da pratite preporuke i da prilikom posete nosite zaštitne maske i poštujete fizičku distancu.

-Dunja Ožegović (1995, Beograd) je 2018. godine diplomirala, a 2020. masterirala na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Milete Prodanovića.Tokom 2019/20. godine je kao stipendistkinja Republike Slovačke provela semestar na Akademiji lepih umetnosti i dizajna u Bratislavi, pod mentorstvom prof. Klaudije Kosiba. Od 2015. godine aktivno izlaže. Učestvovala je na preko 40 grupnih izložbi i različitih projekata u zemlji i inostranstvu. Bila je predstavnica Srbije u sklopu međunarodnog projekta „Heading East!“ u Parizu, namenjenog promociji mladih studenata umetnosti sa neprofitnom organizacijom „Artagon“ 2018. godine. Dobitnica je četiri nagrade na fakultetu. Iza sebe ima jednu samostalnu izložbu „Slovo K je kap na travki. To je suština“ u Galeriji FLU 2017. godine. Živi i radi u Beogradu.