"Po prvi put se nagrađuje mladi slikar, što će ubuduće biti uobičajena praksa, tim značajnija jer u našoj zemlji više ne postoje nagrade za mlade likovne stvaraoce. Akademski slikar Petar Mošić (Beograd, 1981.) koji je doktorirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, sigurno je najistaknutiji i najbolji slikar u mlađoj generaciji. Predstavio je potpuno novi izraz unutar srpske figuracije, na studiozno rađenim slikama u duhu sinteze kritičkog realizma i metafizičkih svojstava slikarstva", obrazložio je istoričar umetnosti Dejan Đorić - jedan od članova komisije za dodelu ovogodišnjih nagrada iz Fondacije Moma Kapor.

Petar Mošić (1981, Beograd) završio je doktorske umetničke studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom prof. Anđelke Bojović. Ovaj mladi umetnik višestruko je nagrađivan za osobeni, publici i kritici sada već prepoznatljiv stil. Jedna odznačajnijih nagrada jeste Zlatna paleta sa Prolećne izložbe ULUS-a (2016).

Radovi Petra Mošića nalaze se u brojnim privatnim i javnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu, ali krase i nekoliko javnih beogradskih zgrada, u vidu murala.

Učestvovao je na petnaest samostalnih i preko stotinu grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu, kao i u međunarodnim projektima i rezidencijama, poput Glo’Art fondacije u Belgiji (2016, 2017, 2018, 2019).

Od 2016. do 2018. bio je član Saveta Galerije Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Glo’Art fondacija proglasila ga je 2019. godine za jednog od najuspešnjih mladih umetnika koji su gostovali na ovoj međunarodnoj rezidenciji. Živi i stvara u Beogradu.