Pisci koje motivišu i pišu o duhovnom razvoju i boljem životu su sve populrniji, pa su ove knjige postale pravi bestseleri širom sveta. S obzirom da živimo užurbanim tempom i nemamo vremena da odvojimo trenutke za sebe i preispitivanje o postignutim stvarima, ove knjige su odličan izbor. Pravi su saveznik u postizanju balansa i sklada u životu.  

Godina je bila bogata naslovima, a mi smo izabrali one koji su nas najviše impresionirali i ostavili najveći utisak. O kojim knjigama je reč, pogledajte

Unutrašnje inženjerstvo - Sadhguru

Ova knjiga je po objavljivanju postala ogroman hit. Učitelj, humanitarac i aktivista Jagi Vasudev, poznatiji kao Sadhguru, moderan je jogi koji je doživeo prosvetljenje, pa sada pomaže milionima da dožive isto.

Sadhguru nam objašnjava da naš svet može da bude baš onakav kakav želimo ako primenimo jogijske tehnike. Motivacioni citati, popraćeni su vrlo praktičnim uputstvima.

Njegove poruke su kristalno jasne, primjenjive i duboko će vas prodrmati.

Okruženi psihopatima - Tomas Erikson

Autor superpopularnog naslova „Okruženi idiotima” odvažio se da ode korak dalje u dubine ljudske psihe. U ovom naslovu istražuje mračnu stranu psihe koja se najčešće manifestuje u manipulativnom ponašanju psihopata. Iako nas taj pojam plaši, i prva nam je asocijacija neki serijski ubica, psihopate su svuda oko nas te trebamo držati oči širom otvorene, kaže autor.

Granice - Henri Klaud  i Džon Tovnsend

Da li osećate da vas drugi ne cene dovoljno i da vas iskorišćavaju? Iscrpljeni ste od previše obveza na poslu i u privatnomu životu? Možda je vreme da naučite da kažete ne, a sve uz pomoć ove knjige koje je promijenila život milionima ljudi.

Budni u 5 - Robin Sharma

Šarma je jedan od najpoznatijih "gurua" modernog doba. S lakoćom puni dvorane u kojima drži vrlo zanimljiva predavanja proizašla iz njegova bogata životnog iskustva i knjiga koje je napisao. U ovoj knjizi otkriva tajnu uspešnog i srećnog života.

Mudrost vukova - Eli H. Radinger

Vukovi su mnogo sličniji ljudima nego što smo ikada slutili. Zapravo, mogu da nas nauče kako da postanem bolji. 

Retka knjiga koju valja pročitati barem jednom jer donosi fascinantne uvide u psihologiju društvenog uređenja, kako vukova, tako i ljudi.

Izvor: stil.rs