Julia Roberts važi za jednu najomiljenijih glumica svih vremena, dok Jennifer Lopez važi za jendu od najomiljenijh zabavljačica svih vremena.

Iako je Julia svakako ozbiljnija glumica, koja u svom posedstvu ima i jednog Oskara, te još 59 drugih značajnjih filsmih priznanja i čak 104 nominacije za iste, Jennifer Lopez s obzirom na to da je prvenstveno pevačica, pa onda glumica (i u njenom slučaju i sve ostalo) takođe na svom filmskom repertoaru poseduje spisak sa vrlo zapaženim ulogama.

Obe glumice profilisale su se u romantičnim komedijama. Ipak, obe takođe imaju dara i za druge žanrove.

Tako se sada 52-godišnja Julia prvi put u svetu filma obrela davne 1988. sa svega 21 godinom. Te godine radila je na nekoliko filmskih i televizijskih projekata, a najzapaženije je prošao film  Mystic Pizza u kome tumači jednu od glavnih uloga. 

U pitanju je naravno romantična komedija, koje i dans važi za jednu od kvalitetnijih rom-kom iz epohe 80-ih.

Jennifer Lopez svoju karijeru na sceni započela je kao plesačica u trupi Fly Girl, kao redovan član postave koja je nastupala u popularno američkom skeč comedy šou. Imala je takođe 21 godinu. Ipak, dve gdoien kasnije odlučuje da se ozbiljnije posveti umetničkom poslu i počinje ozbiljnije da shvata glumačke audicije, te da juri poslove u ovom pravcu. 

Ubrzo stižu i zapažene uloge kakavima je težila, a njena karijera se rascvetava i od tada se ne zaustavlja.

U nastavku pogledajte koje su to uloge kojima su se obe dame upisale u anale filmske umetnosti:

U samom startu moramo da prekršimo pravilo i Juliji Roberts ipak damo više prostora, s obzirom da je glumila u čak 64 filmska ostvarenja i da je vrlo teško određena izabaciti sa sovog šturog spiska.

Te, tako u njemo slučaju treće mesto dele dva kultan ostavarenja:

3. My Best Friend's Wedding

3. Pretty Woman

2. Closer

1. Erin Brockovich

Koji su tri najbolje uloge latino dive Jennifer Lopez otrijte na sledećoj stranici: