5 novih serija uz koje će karantin proći brže

Foto: Profimedia

U ovom periodu vanrednih okolnosti kada smo zarobljeni mahom u svojoj sobi, najbolji način da skrenete misli i kvalitetno provedete vreme, jeste uz neku od fenomenalnih serija, jer zabava u nastavcima ono le što nam treba sada smesta!

Kako odmiče vreme u samoizolaciji, sigurno smo već odgledali naše omiljene serije po treći put, prevrteli par filmova, a čak i završili sa nekim novim zabavama kao što je Cheer na Netflixu. Sad je trenutak da pređemo u drugu rundu i napravimo spisak svega što nas čeka. 

Od novih YA drama kao što je I’m Not Okay With This i povratak omiljene kultne serije Westworlda, ovo je samo početak. Tek nas čekaju nova ostvarenja u narednim mesecima.

Bez obzira na to da li ste više raspoloženi za urnebesnu komediju ili kvalitetne istorijske mini serije, imaćete od čega da birate.

I Am Not Okay With This

Priča o tinejdžerskim problemima sa twistom...ali natprirodnim. Sydney prolazi kroz turbulentan proces odrastanja, primorena da se nosi sa promenama u porodici, prijateljskim odnosima i svojom seksualnošću, sve dok otkriva da ima moći koje mora da nauči da kontroliše. Od režisera serije The End of the F***ing World i producenta Stranger Things, ovu seriju od 7 epizoda ne treba propustiti!

Noughts & Crosses

Snimljeno po uzoru YA romana iz 2001. godine od autorke Malorie Blackman, ova priča nudi alternativnu verziju istorije, baveći se temama vezane za rasu, klasu i britansko nasleđe. I naravno, obratite pažnju na newcomera na glumačkoj sceni Masali Baduza. 

Feel-Good

Delimično autobiografska drama-komedija od Mae Martin prati Mae, zavisnika u oporavku i komičarke, dok se upušta u novu vezu sa George, koju glumi Charlotte Ritchie. Ova serija će nas sigurno naterati i na suze i na smeh, a ako vam radnja nije dovoljno da vas zaintrigira, znajte da ulogu Maeove majke tumači niko drugi do legendarne Lisa Kudrow.

Mrs America

Ova serija od 9 epizoda se bavi istinitom pričom advokatice Phyllis Schlafly (koju tumači Cate Blanchett!) u borbi da spreči potpisivanje amandmana o jednakim pravima u Americi. Poznata po svom konzervativnom pristupu politici i anti-feminističkim stavovima, njene kultne kampanje 1970ih su zauvek promenile kako protesti utiču na američku politiku. Pored toga, ovde ćete da se susretnete i sa feminističkim ikonama iz 70ih, kao što je Gloria Steinem koju glumi Rose Byrne.

High Fidelity

Ako već niste gledali, sad je idealan trenutak da se upustite u novo izdanje High Fidelity. Ne ulazite u ovo sa očekivanjem da će biti isto kao knjiga, a ni kao film. Premda je serija verna izvornom materijalu i nosi ton, kako muzički tako i govorni, Nick Hornbyeve knjige, radnja se obrađuje na potpuno drugačiji način. U Bruklinu, sa Zoe Kravitz u glavnoj ulozi, ovo je savremena verzija jadi i ljubavne panike iz kultnog romana iz 1995. godine. 


Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...