Elle filmski vikend karantin: 20 najboljih filmova za podizanje raspoloženja (1. deo)

Foto: Profimedia

Od ovog vikenda, pa svakog narednog, možete da računate na redakciju Elle magazina koja će za vas da probere opus najkvalitetnijih i najzanimljivijih filmskih naslova u različitim kategorijama, za sada to su filmovi koji bez sumnje podižu raspoloženje.

Liste filmskih naslova koji će se naći pred vama selektovane su na osnovu brojnih drugih koje su se bavile sličnom tematikom, dok smo kao odani filmofili i većinu sami pogledali, te na ravnim častima doneli ovu filmsku presudu.

Šta podrazumevaju filmovi koji čine da se osećamo bolje i podižu raspoloženje, to su ukratko ostavarenja koja su laka za gledanje, a sa kojih ne možemo da skrenemo pogled.

Ne, to nikako nisu samo komedije. To su filmovi koji sposobnost da nas nateraju da osećamo sve ono što se dešava na ekranu skupa sa junacima na tv ekranu, da ns izmeste iz ovog sveta i ujedno probude u nama veru i inspirišu nas.

Priče zbog kojih imamo želju da verujemo, zbog kojih želimo da živimo i radujemo se suncu, lepom danu, životu - pa čak iako ga posmtramo trenutno sa prozora.

Ova mala remek dela filmske industrije dolaze iz raznih žanrova, tu su neki čuveni kultni, porodični, romantične komedije, epske sage, pa čak i crtani filmovi - a svima im je zajednička jedna stvar: podižu duh!

Tek kada smo se svesrdno bacili na proučavanje ove vrste opusa, shvatili smo koliko fenomenalnih ostavrenja potpada pod ovu i te kako važnu kategoriju.

Sigurni smo da ćete među ovih 20 naslova pronaći nešto za sebe, što niste gledali, pogledali ste davno i zaboravili na to ili je to možda i neki od vaših favorita koje umete da pustite sebi kada vas okruže sivi oblaci.

Pozivamo vas da podelite sa nama svoje utiske na našim društvenim mrežama putem naše Instagram i Facebook stranice.

1. Forrest Gump

2. Mrs. Doubtfire

3. Wall-E

4. The Breakfast Club

5. Good Will Hunting 

6. The Sound of Music

7. The Proposal

8. The Help

9. Spirited Away

10. Stand By Me

Nastavak pogledajte na sledećoj stranici: 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...