Otvaranju izložbe, koja je izazvala izuzetno interesovanje, prisustvovao je velikI broj umetnika, kolekcionara i ličnosti iz javnog života, kao i predstavnici međunarodnih kulturnih i privrednih udruženja koja deluju u Srbiji.

Ova izložba jedinstvena je i po tome što je gospodin Todorović još krajem 2013. godine objavio svoju „fizičku“ (zapravo: kreativnu) smrt  i nakon toga se potpuno povukao iz javnosti, brišući za sobom bilo kakav trag o sopstvenom postojanju, posebno na internetu. Upravo iz tog razloga vrlo je teško u kibernetičkom prostoru pronaći ekstenzivne sadržaje o njemu, uprkos njegovoj bogatoj i uspešnoj umetničkoj karijeri.

Miloš Todorović vratio se nakratko u javnost 2015. godine s izložbom „226“ na kojoj su bili zastupljeni isključivo njegovi fotografski autoportreti, a ta izložba je u pariskom hotelu Providence bila postavljena samo jedan dan. Fotografski autoportreti nastali su u kupatilima hotela u gradovima u kojima je u to vreme Miloš Todorović boravio, a to su Pariz, London, Njujork, Moskva i Beograd. Nakon toga, Miloš Todorović ponovo se povlači i biva nedostupan za javnost sve do sada kada odlučuje da se s novom izložbom ponovo - i s punim pravom - vrati u javnost.

Upravo zbog toga, posebno otvaranje izložbe upriličeno je i za medije koji su ovoga puta imali retku priliku da razgovaraju sa Milošem Todorovićem, koji je dobitnik i dva najveća profesionalna priznanja u Francuskoj iz oblasti slikarstva - nagrade Fondacije Antoine Marin i nagrade za slikarstvo koju iz Fonda Pierre Cardin dodeljuje francuska Akademija nauka i umetnosti.

Miloš Todorović je do sada svoja dela izlagao na četrnaest samostalnih i preko trideset grupnih izložbi, a njegove slike bile su izložene uz dela umetnika kao što su Andy Warhol, Keith Harring, Roy Lichtenstein, Jasper Johns, Jean Michel Basquiat, Erro, Combas, Damien Hirsta, Mel Ramos, Douglas Gordon i uz još nekoliko desetina imena čija su dela vrhunci umetnosti XX i XXI  veka.

Više od hiljadu Todorovićevih radova nalazi se danas u različitim privatnim i javnim kolekcijama kao što su Frissiras Museum (Atina), S.E.T (Pariz), Zepter kolekcija (Monako), kolekcija Dakisa Joannoua, Pierre Cardin Foundation (Pariz), Four Seasons kolekcija, James Lubowitz kolekcija (Taos), Kolekcija Philippe Marin,  Ann&Vivian Horwitz kolekcija, kao i u mnogim drugim zbirkama umetničkih dela  širom sveta.

Izložbu Miloša Todorovića u Galeriji Drina podržao je Francuski kulturni centar u Beogradu.

* Izložba će u galeriji Drina biti otvorena za javnost svakog vikenda od 15:00 do 18:00 tokom čitavog trajanja izložbe ( 22. februar – 12. april 2020).