Očekivano: Banksy otvorio pop-up prodavnicu u koju ne možete ući

Foto: Profimedia

Ovih dana je u londonskom Croydonu osvanuo jedan vrlo neobičan showroom. Za njegovo otvaranje zaslužan je, ni manje ni više, nego najpoznatiji svetski street art umetnik Banksy, koji je svih godina rada uspeo ostati anoniman i zaintrigirao svet porukama svojih radova.

Radi se, naime, o pop-up prodavnici koja funkcioniše poput izloga u koji ne možete ući, a koja predstavlja radove slavnog uličnog umetnika. Banksyjevi radovi odavno imaju kultni status, a brojne replike odavno se prodaju širom sveta, bilo da se radi o majicama koje su ukrašene grafitima sa motivom devojčice koja ispušta crvene balone u vazduh ili pak o šoljicama sa motivom demonstranta koji baca buket cveća. Komercijalizacija njegovih radova, premda je oduvek bio i ostao anoniman, naterala je poznatog umetnika da ljubiteljima svoje umetnosti ponudi svoje originalne radove.

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy) on Oct 1, 2019 at 7:00am PDT

 

Pop-up prodavnica nosi naziv “Gross Domestic Product”, a Banksy je otvarenje u londonskom Croydonu najavio na svom službenom Instagram profilu. Reč je, naime, o prvoj prodavnici koja ciljano prodaje originalne radove s Banksyjevim potpisom, a kupci u nju neće moći ući. Predmete iz prodavnice moći će uživo videti kroz izlog i potom ih naručiti online. Banksy je ovim potezom, kao i većinom svojih poteza do sada, zaintrigirao javnost pa ni ne sumnjamo kako će se ispred izloga okupljati brojni znatiželjni prolaznici, ali i poštovaoci rada uličnog umetnika.

Izvor: Elle.hr/Elle.rs

 


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin