O dobitnicima nagrada Srce Sarajeva u Takmičarskom programu – igrani film odlučivaće žiri u sastavu: reditelj i scenarista Ruben Östlund (predsjednik žirija), direktor Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu Bero Beyer, direktorka za razvoj originalnih filmskih sadržaja i akvizicije u Netflix-u, Funa Maduka, Jovana Stojiljković i rediteljka Teona Strugar Mitevska.

„Počastvovana sam pozivom da na ovogodišnjem izdanju budem deo žirija, i u isto vreme osećam veliku odgovornost jer sam pre samo nekoliko godina učestvovala na festivalu kroz film, a sada sam deo žirija. Zahvalna sam na poverenju koje mi je ukazano, posebno što je reč o festivalu koji se iz godine u godinu uspešno razvija. Raduje me novo iskustvo u okviru Sarajevo Film Festivala na kome vlada dobra atmosfera koja mi se dopada, a radujem se i novim filmovima koje ću imati priliku da pogledam“, rekla je Jovana Stojiljković.

Na promociji festivala u Beogradu, organizovanom za domaće filmske stvaraoce i medije, prisutnima se obratio Jovan Marjanović, direktor CineLink Industry Days Sarajevo Film Festivala ističući značaj promocije u Beogradu i Srbiji, kao centralnom mestu po broju filmova, autora i profesionalaca iz filmske i TV industrije:
„Za nas je izuzetno važno doći u Beograd i predstaviti predstojeće izdanje Sarajevo Film Festivala. Filmski i televizijski sektor u regionu je tržište koje funkcioniše sinhronizovano, i Sarajevo Film Festival svoju ulogu vidi centralnom u tom smislu, a Beograd kao jedno od najvažnijih mesta u regionu. Doći ovde i susresti se sa predstavnicima medija, partnerima, filmskim radnicima i autorima iz Srbije je od najvećeg značaja za vrlo bliske odnose koje Sarajevo Film Festival gaji, a nadamo se da će ih gajiti u budućnosti sa filmskom scenom u Srbiji“.

Povodom odluke da Jovana Stojiljković, glumica iz Srbije, bude deo ovogodišnjeg žirija, Jovan Marjanović je rekao:

„Jovana je pre svega sjajna glumica i neko koga mi na Sarajevo Film Festivalu poznajemo preko njenih mnogobrojnih uloga. Bila je učesnica našeg Talents programa, mnogi njeni filmovi prikazivani su u Sarajevu, od kojih su neki bili razvijani i kroz naš CineLink program. Takođe, želimo da žiri Sarajevo Film Festivala predstavlja kako svetsku tako i regionalnu kinematografiju, da je sastavljen od profesionalaca različitih zanimanja unutar kinematografije, što doprinosi kvalitetu prosuđivanja o filmovima koji se prikazuju na festivalu. Upravo tako vidimo Jovaninu ulogu u tom sastavu - kao nekog ko će doprineti konverzaciji o tome šta je savremeni film u regionu danas“. 

Broj turista koji posete Sarajevo za vreme Sarajevo Film Festivala se, prema rečima Nermina Muzura, predsednika Poverenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo, udvostruči. Imajući to u vidu, Turistička zajednica svesrdno podržava regionalnu promociju Sarajevo Film Festivala.
„Sarajevo za vreme Festivala promeni svoj izgled i ritam. Pozivam vas da dođete, osetite poseban ritam grada, uživate u filmovima i programima Sarajevo Film Festivala i da budete među gotovo 80.000 zadovoljnih gostiju grada filma”, rekao je Nermin Muzur, predsednik Poverenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo.
Ovogodišnji Sarajevo Film Festival održaće se pod pokroviteljstvom UNESCO-a. U pismu Audrey Azoulay, generalne direktorke Organizacije Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) navedeno je kako festival deli vrednosti UNESCO-a „kao događaj posvećen promovisanju dijaloga i tolerancije putem umetnosti”.