Užurbana svakodnevica i hvatanje u koštac sa izazovima koji vrlo često umeju maksimalno da iscrpe energiju, mogu za rezultat imati prvenstveno demotivaciju, ali i preispitavanja o sopstvenoj svrsi i ciljevima.

Ponekad svakome od nas ponestane inspiracije, ali to nije razlog za odustajanje od ciljeva već znak da je vreme za odmor i pronalaženje inspiracije na mestima gde ih do sada nismo tražili.

Iako je su letnji meseci idealni godišnji odmor, nažalost vrlo malo ovog vremena možemo da iskoristimo upravo na godišnjem odmoru. Zato se snalazimo kako znamo i umemo ne bismo li napravili predah od realnosti.

9 najboljih erotskih trilera u istoriji sedme umetnosti

Jedan od najboljih načina da popravimo raspoloženje što je brže i jednostavnije moguće, jeste u prijatnoj atmosferi sopstvenog doma.

Omiljeni jastuci, zapaljeni mirisni štapići ili aromatične opuštajuće sveće, dobro vino i odličan filmski izbor, u ovom slučaju onaj koji podrazumeva radnju koja će vas motivisati, inspirisati i osnažiti, a sve to u dobrom pakovanju, koje je ujedno i zanimljivo.

Ovo su tri takva naslova:

Julie & Julia

Julie je pisac koji za sada radi u pozivnom centru. Julia je kuvarica koja stvarno voli da jede. Zajedno stvaraju neveroatnu kombinaciju u jedinstvenom formatu priče koja govori o samoostvarenju i uspehu u vremenu i prostoru.

Julie & Julia je priča o pronalaženju vaše strasti i praćenju vašeg srca i podučava ove lekcije na način koji je topao i zabavan.

Ako volite priče o emocijama, u potrazi ste za svojom strašću, Meryl Streep, ili hranu, Julie & Julia je film za vas.

Devet najromantičnijih italijanskih filmova svih vremena

Gandhi

Sigurno da znate ili ste makar čuli za Gandhija i naišli ste na njegove citate mnogo puta, ali koliko ste zapravo upoznati sa njegovim delima i njegovim životom?

Znate li neverojatnu priču o osobi koja će nastaviti da podstiče Martina Luthera Kinga u njegovoj potrazi za ravnopravnošću? Ako ne pogledate film, dugujete to sebi i svojoj okolini.

The Secret Life of Walter Mitty

Ovo je film koji sasvim sigurno nije na spisku “velikih klasika” i čak nije napravio mnogo buke kada je prvi put objavljen 2013., ali je beskrajno topao i zabavan.

Walter Mitty je priča u kojoj se svako može pronaći. Reč je o čoveku koji živi život koji nikada nije trebao živeti i pokušava da pronađe sebe. Postavlja sebi pitanja ko je on i šta namerava da učiniti dalje sa svojim životom. Na neverojatnom putovanju širom sveta, shvata nekoliko važnih stvari pre no što se vrati tamo gde je sve počelo.

Ako se osećate pomalo izgubljeno, volite neobična epska putovanja i imate potrebu da ponovo pronađete sebe, a simpatičan vam je i humor Bena Stillera, onda ćete sigurno zavoleti ovaj film.

Preuzeto sa: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/