Legenda alternativnog roka otkrila je ovu listu na svom blog-sajtu Red Right Hand Files, na kome redovno komunicira sa fanovima. Jedan od njih upitao je Cave-a koja je njegova definicija ljubavi i koje pesme su ga emotivno dirnule "u živac".

Dancefloor playlista: Omiljene pesme slavnih ličnosti za plesni podijum

U svom odgovoru, muzičar je rekao: "Pitaš me o ljubavi, Mac, i možda je upravo to ljubav - možda su pesme rečnik ljubavi. Možda smo ih baš zbog toga i začeli - da bismo dali glas ovom neobičnom, misterioznom osećaju koji nas prati kroz ceo život...Ne znam. Možda su neke pesme otelotvorenje ljubavi kao takve i zato nas toliko duboko dotiču..."

Neverovatna priča koja stoji iza čuvene pesme iz filma Dirty Dancing

Pre nego što će preći na listu, objasnio je: Ovo je lista mojih deset najdragocenijih ljubavnih pesama - starih, uglavnom tužnih, takođe i sentimentalnih, koje su sa mnom putovale kroz godine, lelujale kroz moj svet i uvek me spasavale. One su male nenametljive ljubavne bombe, ali važne kao što bilo šta drugo može da bude".

Ostatak teksta pročitajte OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/