Otvaranje izložbe je zakazano u 19 časova: u muzičkom delu programa nastupiće mladi muzički talenti - ArtLink virtuozi, violinistkinja Miona Topalović i pijanistkinja Jovanka Ristić.

Izložba "Realnim do nerealnog" deo je istoimenog projekta koji za cilj ima predstavljanje, istraživanje i tumačenje apstraktne umetnosti danas.

Na izložbi u Kući kralja Petra biće predstavljeni radovi prve postavke članova grupe, akademskih umetnika različitih generacija: Mario Điković, Branka Milić, Zorica Obradović, Ivana Martić i Jovana Milenković.

Ciklus apstraktnog stvaralaštva obraćanjem stručnoj i širokoj publici ispituje mesto najintrigantnijeg umetničkog stila moderne umetnosti u savremenom kontekstu, kroz pet različitih likovnih rukopisa. Autor projekta je Emina Ćirić, istoričar umetnosti koja je povodom izložbe izjavila: "Kakvu poruku danas apstraktna umetnost šalje, šta je njena spontanost, iskrenost i suština, koji su joj izvori, koliko se udaljila od korena, neka su od pitanja koja se odnose na to šta je vrednost likovnog apstraktnog stvaralaštva.

Pet autora, pet različitih likovnih traganja za emocijom, sjedinjeni su u priči o tome može li se i kako, sada i ovde umetničko delo izraziti kroz emociju lišenu realne forme."

Radno vreme galerije: ponedeljak-petak (12-18 h), subota (10-14 h).

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/