U susret najromantičnijem prazniku, Danu zaljubljenih, Kuća ljudskih prava i akcija #DoMiraj vas pozivaju na prodajnu izložbu DoMiraj! 

Prodajna izložba umetničkih radova organizuje se sa ciljem prikupljanja novca za izgradnju kuće u romskom naselju u ulici Vuka Vrčevića u Beogradu.

Akcijom DoMiraj, spaja se lepo i korisno, jer putem kupovine crteža, slika, grafika, skulpturica.., neko može da obraduje voljenu osobu uoči Dana zaljubljenih originalnim poklonom, ili postane vlasnik autorskog dela po prihvatljivoj ceni, a da time uloži u povratak osnovnog dostojanstva ugroženim porodicama.

„Ovo nije klasična humanitarna akcija, već je više test za našu empatiju“, objašnjavaju u Timu za organizaciju akcije DoMiraj.

Više od 60 umetnika je doniranjem svojih radova već pokazalo saosećanje sa žrtvama požara.

Požar u neformalnom naselju u ulici Vuka Vrčevića izbio je 15. oktobra prošle godine, kada je izgorelo tri kuće, ostavljajući na ulici tri porodice, uključujući i dve samohrane majke sa malom decom. Ugroženi su se obratili raznim institucijama, ali pomoć je stigla samo iz romske dijaspore.

Inicirani nesrećom svojih sugrađana, grupa umetnika udružila se u neformalnu grupu građana zajedno sa Združenom akcijom „Krov nad glavom“ i osmislila akciju DoMiraj.

Naziv predstavlja sintagmu reči „doniraj“ i „pruži nekom dom“.

Ekipa DoMiraj uputila je poziv mnogima, a odazvali su se: Mlade arhitekte iz Tima8 kolektiv sastavljen od osam master inženjera arhitekture iz Beograda koji su profesionalno orijentisani ka socijalno i ekonomski ugroženim grupama. Oni su izašli na teren i nakon detaljne analize predložili idejno rešenje za rekonstrukciju jednog stambenog objekta. Takođe su napravili finansijsku konstrukciju koja podržava podizanje kuće sa minimalnim novčanim iznosom od 123.600 dinara, što je suma koja se da sakupiti združenim snagama.

Obradujte voljenu osobu za dan zaljubljenih originalnim poklonom i uzmite učešća u akciji #DoMiraj.

izvor: Designed

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/