Christian Bale poznat je po fizičkim transformacijama za svoje uloge na velikom ekranu, a takav je slučaj i sa njegovim najnovijim ostvarenjem Vice  u kojem tumači ulogu Dicka Cheneya, čuvenog političara, biznismena i potpredsednika Sjedinjenih Američkih država.

Bale je u prošlosti za uloge težinu spuštao na opasnih 45 i dizao na neverovatnih 95 kilograma.

Ovo su one najpoznatije:

American Psycho (2000.) 

Da bi se uhvatio u koštac sa ulogom mišićavog serijskog ubice Patricka Batemana, glumac je bio na proteinskoj dijeti. Prisećajući se ove uloge 2017. godine, Bale je izjavio da je ovo bila najrestriktivnija dijeta (za film) na kojoj je bio. Nije smio jesti šećere i masti, a unosio je veoma malo ugljenih hidrata. Takođe, glumac je naveo da je bilo teže fizički se spremiti za ovu ulogu nego za ulogu Betmena.

The Machinist (2004.)

Bale je počeo da gubi na težini četiri meseca pre no što je počela produkcija ovog psihološkog trilera. Glumac je izgubio preko 20 kilograma, a ukupna težina mu je iznosila nekih 50ak kilograma. Prema jednoj biografiji, Bale je dnevno konzumirao samo vodu, jednu jabuku i šolju kafe. Sam glumac dodao je da je pušio dosta cigareta i pio viski da bi izgubio na težini.

Batman Begins (2005.)

Bale je imao samo šest meseci od završetka snimanja “Mašiniste” do početka produkcije za Nolanovog Batmana. Glumac je za to vreme dobio oko 45 kilograma čiste mišićne mase. Program vežbanja je bio izuzetno rigorozan.

Rescue Dawn (2006.)

U ovom ostvarenju Bale tumači ulogu pilota Denglera. Glumac je izgubio kilograme prije početka snimanja, a film su snimali obrnutim hronološkim redom, pa je tako lagano vraćao kilažu tokom snimanja. U jednom intervjuu, Bsle se požalio da nije skinuo dovoljno kilograma za ovu ulogu i izjavio da je depeartman za šminku zaslužan za njegov izgled.

The Dark Knight (2008.)

Za ovu ulogu se vodio time što se Betmen oslanja na brzinu i strategiju. Zbog toga je uveo manje obroke na svakih dva do tri sata. Unosio je proteine, ugljene hidrate i zdrave masti. Svaki obrok je imao ova tri sastojka. Osim toga, unosio je vodu i voće sa malo kalorija.