Victoria 

IMDB kaže

Serija se bavi ranim životom kraljice Victorie, od njene 18-te kada je sela prvi put na tron, pa preko njenog ljubavnog života – udvaranja princa Alberta, a potom i njihovog zajedničkog života.

Mi kažemo

Jenna Coleman  je fenomenalana glumica, a u seriji je prikazana i druga strana kraljičinog lika, ona ljupkija i toplija, za razliku od one kako su je najčšće portretisali kao zastrašujuću vladarku.

The Other Boleyn Girl 

IMDB kaže

Priča govori o dve rođene sestre koje su u isto vreme imale aferu sa kraljem Henrijem VIII.

Mi kažemo

Natalie Portman i Scarlett Johansson  imaju britanski akcenat i to zvuči krajnje privlačno, otprilike koliko i Eric Bana , koji tumači lik Henrija. Iako je istinitist događaja u filmu pod znakom pitanja, postoji porpilično veliko verovanje da kralj zaista jeste imao vezu sa obe sestre Boleyn.

The Young Victoria 

IMDB kaže

Dramatizacija turbulentnih događaja tokom prvih pet godina vladavine kraljice Victorie i neizostavna romansa sa princom Albertom.

Mi kažemo

Pravo plemstvo pojavljuje se u ovom filmu. Princeza Beatrice ima malu gostujuću ulogu, dok je njena majka Sarah Ferguson producent.

Wolf Hall 

IMDB kaže

Nakon pada cardianala Wolseya, njegov sekretar  Thomas Cromwell zapada direktno u probleme izdaje i intriga koje kolaju oko kralja Henrija VIII i ubrzo postaje blizak savetnik kralju, postavivši se u vrlo opasnu ulogu.

Mi kažemo

Vrlo je zanimljivo videti Claire Foy  u još jednoj royal ulozi. Scene u seriji su prilično brutalne, ali to je i očekivano za vreme vladavine Tudora.

Victoria and Abdul 

IMDB kaže

Kraljica Victoria, započinje neobično prijateljstvo sa mladim indijskim službenikom Abdulom Karimom.

Mi kažemo

Interesantan uvid u manje poznat deo kraljičinog života.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/